El 14è Curs Internacional NOTES-WIDER-Barcelona presenta les tècniques més innovadores en cirurgia endoscòpica transluminal per orificis naturals

En aquesta edició, el curs ha tingut un format híbrid –presencial i online–, amb una part teòrica i un altre de tipus pràctic.

23/11/2021

Vall d’Hebron ha acollit la 14a edició del Curs Internacional NOTES-WIDER-Barcelona, el 22 i 23 de novembre, que ha donat cita a un centenar de professionals internacionals de la Cirurgia, Endoscòpia clínica i Gastroenterologia per actualitzar-los en el futur immediat de la cirurgia endoscòpica transluminal per orificis naturals i les tècniques terapèutiques intervencionistes derivades o relacionades amb ella. “És un curs que celebrem des de 2007 amb l’única interrupció de l’any passat per la COVID-19 i té un gran èxit, el renovem any rere any, però sempre d’acord amb la filosofia que l’art de viure és canviar les fulles sense perdre les arrels”, valora el Dr. Josep Ramon Armengol, director del curs i de l’Institut WIDER-Barcelona.

En aquesta edició, el curs ha tingut un format híbrid –presencial i online–, amb una part teòrica en forma de conferències sobre la metodologia NOTES (Cirurgia Endoscòpica Transluminal per Orificis Naturals, de l’anglès Natural Orifice Translumenal Endoscopic Surgery) i un altre de tipus pràctic realitzada amb un Team format per l’staff organitzador i amb professors convidats en dos quiròfans de cirurgia experimental del Servei d’Endoscòpia Digestiva i del Vall d’Hebron Recerca, amb videotrasmissió a la Sala d’actes del Pavelló Docent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Enguany, el Curs Internacional NOTES-WIDER-Barcelona ha comptat amb un simposi sobre intel·ligència artificial, amb participació del Dr. Josep Ramon Armengol, que ha analitzat la seva aplicació en colonoscòpia i endoscòpia. El Dr. Ramon Villalonga, de la Unitat de Cirurgia Endocrina, Metabòlica i Bariàtrica del Servei de Cirurgia General Vall d’Hebron, ha donat una conferència magistral sobre el tractament quirúrgic de l’obesitat i el Dr. Eloy Espin, cap de la Unitat de Cirurgia de Còlon i Recte de Vall d’Hebron, ha fet anàlisi de les novetats en cirurgia colorectal. Un dels seus esdeveniments especials ha estat un simposi sopar de com el coronavirus ha impactat en la Gastroenterologia.

El curs ha estat dirigit pel Dr. Josep Ramon Armengol, el Dr. Manuel Armengol Carrasco, cap del Grup de Recerca de Cirurgia General del Vall d’Hebron Recerca, el Dr. Antonio José Torres García i el Dr. Joan Dot Bach, cap del Servei d’Endoscòpia Digestiva, i ha rebut el suport de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i el Vall d’Hebron Recerca i la col·laboració de l’Obra Social de la Fundació “La Caixa” i La Universitat Autònoma de Barcelona.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.