El Campus Vall d’Hebron signa un Prime Site Agreement amb IQVIA, la major empresa mundial de gestió d’assaigs clínics

IQVIA és el principal promotor de la recerca clínica a Vall d’Hebron. Durant 2017 va gestionar 115 dels 1.015 assaigs en què va participar l’Hospital. Vall d’Hebron es consolida així com un centre punter en la realització d’assaigs clínics, tant pel volum com per la complexitat del seu disseny. Gràcies a l’acord, qualsevol assaig que dugui a terme IQVIA serà ofert a Vall d’Hebron.

23/04/2018

El Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i IQVIA, la major Contract Research Organization (CRO) a nivell mundial, han signat un acord de col·laboració preferent (Prime Site Agreement), segons el qual les dues institucions es comprometen a treballar conjuntament en la realització d’assaigs clínics en un marc d'excel·lència en benefici del pacient i tots els agents relacionats. Mitjançant aquest acord, el primer amb un hospital del sud d'Europa i un dels únics 16 que hi ha signats a tot Europa, IQVIA oferirà a la Vall d'Hebron, de forma prioritària o preferent, qualsevol assaig clínic gestionat per la companyia americana.

Durant l'any 2017, la Vall d'Hebron va participar en 1.015 assaigs clínics. D'ells, 115 (al voltant de l’11%) van ser gestionats per IQVIA el que la converteix en el principal promotor de la recerca clínica comercial al Campus. Entre els assaigs gestionats pel Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i el Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), 61 pertanyien a l'àrea d'Oncologia d’adults i els 54 restants, a àrees com Neurologia (23), Medicina Interna (14) o Pediatria (9), entre d'altres.

Una aliança win-win

Vall d'Hebron es consolida així com un centre capdavanter en la realització d'assaigs clínics, tant pel volum com per la complexitat del seu disseny. I els principals beneficiats són els pacients que disposaran de més oportunitats per accedir a teràpies i tractaments fins ara no disponibles. Però també els professionals que adquireixen coneixement i projecció professional. A més, el Campus Vall d'Hebron augmenta la seva visibilitat, el seu posicionament i, el més important, la seva capacitat d'atraure talent.

Per al Dr. Vicenç Martínez Ibáñez, gerent de l'Hospital Vall d'Hebron, l'acord suposa "reforçar el lideratge del Campus en matèria d'assaigs clínics, així com la nostra aliança amb un gegant mundial com IQVIA".

IQVIA és una Contract Research Organization, una empresa mediadora/gestora entre les farmacèutiques i els hospitals per a la realització d'assaigs clínics. Treballa amb les grans farmacèutiques que són les que promouen els assaigs més avançats, nous i complexos. Resultat de la fusió entre IMS Health i Quintiles, IQVIA permet a les companyies abordar el desenvolupament clínic i la comercialització des d'una perspectiva innovadora, així com accelerar l'obtenció de resultats significatius en la cura de la salut.

Segons Laura Sánchez, Sènior Director Site Management d'IQVIA, "es tracta d'un acord per treballar junts de manera més estreta, per col·laborar en més estudis, aconseguir bones dades i portar els medicaments als pacients el més aviat possible. Aquest acord implica l'assignació d'un gerent d’ IQVIA (Prime Site Manager), dedicat a l'hospital al cent per cent".

IQVIA està formant diverses xarxes terapèutiques per atreure més estudis a Espanya, en què ja participa o participarà Vall d'Hebron. Es tracta de xarxes com l'Early Phase Oncology Network, una xarxa en Pediatria i Malalties Rares, en Alzheimer 's Disease, NASH i Oftalmologia i una xarxa en Fases Primerenques en Psiquiatria.

“Fa un mes vam signar el primer contracte per a un estudi acadèmic amb el VHIO i, a partir d'aquest prometedor començament, la nostra intenció és crear una unitat dins IQVIA que ens permeti oferir la possibilitat de fer aquests estudis, tan importants en el desenvolupament dels nous fàrmacs, en altres àrees terapèutiques", afirma Laura Sánchez.

Amb aquest conveni IQVIA pot garantir a les empreses farmacèutiques que els assaigs clínics es duen a terme en un centre de referència i prestigi, amb professionals reconeguts i amb una estructura ja consolidada per al desenvolupament de la investigació biomèdica.

Per al Dr, Josep Tabernero, director del VHIO, "aquesta aliança estratègica entre IQVIA i el Campus Vall d'Hebron suposa un avanç més en les línies de recerca de la Medicina de Precisió en totes les àrees de la Medicina com a continuació del desenvolupament que ja teníem en les àrees de càncer, especialment en el desenvolupament precoç de nous fàrmacs".

Per la seva banda, el Dr. Joan Comella, director del VHIR, manifesta que "acostar la medicina del futur (la utilització de teràpia gènica o cèl·lules mare, entre d'altres), passa per aliances entre els millors".

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.