El casal infantil científic en línia de Vall d'Hebron està obert a tothom!

Aquest estiu, el casal infantil “Som científics” per als fills i filles dels professionals de Vall d’Hebron s’ha fet en línia. A partir d’avui compartim també en línia les activitats del casal amb tota la ciutadania.

04/08/2020

Aquest estiu en comptes de realitzar el casal infantil “Som científics” de la manera presencial com vam fer l’any passat amb els fills i filles dels professionals de Vall d’Hebron, ens hem adaptat als temps actuals i hem fet un casal científic en línia de la mà de Funbrain. Durant quatre setmanes del mes de juliol hem proposat activitats relacionades amb la recerca i la salut per tal de seguir potenciant el pensament crític, despertar la curiositat i promoure el coneixement de la salut entre els infants d’una manera amena i fent coses noves!

Cada setmana hem enviat per mail una activitat que els professionals podien fer amb els seus fills i filles a casa. Cada activitat tenia una petita introducció teòrica, un experiment senzill i un exercici teòric amb els quals els infants han pogut conèixer el mètode científic, les parts del cos humà, què és una cèl·lula o perquè serveixen els medicaments.

La Felicidad Valencia, infermera pediàtrica de Vall d’Hebron, ha realitzat algunes de les activitats amb les seves filles, la Mar i la Vera, de 7 i 5 anys, i això és el que explica sobre la seva experiència: "Volíem fer activitats científiques a casa i que les nenes gaudissin. A través de les fitxes del casal "Som científics" ha estat senzill i divertit. Moltes gràcies, Funbrain i Vall d'Hebron!!!".

 

A partir d’avui compartim aquestes activitats amb tothom

Volem que pugueu gaudir amb els vostres fills i filles de la divertida experiència d’aprendre ciència jugant. Aquí teniu una explicació de les quatre activitats que us proposem: 

 

Observar per descobrir

Amb aquesta activitat els infants poden conèixer el mètode científic i realitzar un experiment amb llet, colorants i sabó per observar el fenomen de la tensió superficial i aprendre a aplicar el mètode científic i fer hipòtesis.

El cos humà

S’expliquen les parts del cos humà, els òrgans que tenim i les seves funcions. Per l’experiment que es proposa cal un ou, una carmanyola i aigua i serveix per entendre que el cervell és un òrgan molt delicat i que està protegit pel crani i per un líquid (líquid cefaloraquidi). A l’activitat escrita els infants han de situar cada òrgan a la part corresponent del cos humà.

La cèl·lula

Amb aquest taller els nens i les nenes poden conèixer que és una cèl·lula, la diferència entre la cèl·lula vegetal i l’animal i les seves parts. Amb l'experiment els infants poden extreure l'adn de les maduixes i en l’activitat escrita han d'indicar les diferents parts d’una cèl·lula animal i una vegetal. 

Medicaments i vacunes

L’activitat explica els motius pels quals emmalaltim, perquè serveixen els medicaments, les parts d’un medicament i les diferents vies d’administració. L’experiment tracta de fer esferificacions perquè entenguin com són les càpsules i el procés d’encapsular un medicament. L’activitat escrita tracta d’analitzar el prospecte d’un medicament que tinguin a casa.

 

Descarrega't la FITXA D’ACTIVITATS per realitzar el casal científic.

I ens encantaria saber el resultat dels experiments! Per això us proposem que feu alguna fotografia mentre els infants els realitzen i la publiqueu etiquetant-nos a Instagram @vallhebroncampus o a Twitter @vallhebron.

 

Esperem que gaudiu de la ciència durant l’estiu!

Comparteix-lo:

Documents adjunts

Document

Activitats casal infantil científic

Baixa

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.