El Congrés Americà de Radiologia destaca un treball de Radiologia Pediàtrica de Vall d'Hebron

El Congrés Americà de Radiologia RSNA’2017 i la revista Aunt Minnie destaquen un treball en Radiologia Pediàtrica liderat pel Dr. Joaquim Piqueras Pardellans, del Servei de Radiologia Pediàtrica de la Unitat de Diagnòstic per la Imatge de Vall d’Hebron. El treball es basa en l’estimació del pes i l’edat gestacional en nadons prematurs, que es pot extreure de mesures fetes en la primera imatge radiogràfica del tòrax.

23/11/2017

És una recerca original que proporciona un nou i simple mètode per a estimar l’edat gestacional, el pes i la severitat de prematuritat en els nadons segons les mides del tòrax, obtingudes de les imatges radiogràfiques (rajos X).

Aquesta tècnica ja s’està aplicant a l’Hospital Vall d’Hebron, ja que genera informació de ràpid accés segons l’edat gestacional dels nadons, essencial per un primer diagnòstic en nens críticament malalts que freqüentment no tenen informació clínica disponible.

L’encarregat de presentar el treball a Chicago el proper 26 de novembre és el resident de l’Hospital Dr. Joan-Albert Prat Matifoll, de l’equip del Departament de Diagnòstic per la Imatge.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.