El Departament de Salut i Ricky Rubio impulsen la campanya #AGUANTASENSEFUMAR

La campanya institucional té com a objectiu reduir el consum de tabac i evitar que els adolescents i els joves comencin a fumar.

15/10/2019

El Departament de Salut ha posat en marxa un conjunt de mesures per intentar reduir el consum de tabaquisme i #AGUANTASENSEFUMAR és una campanya institucional per intentar reduir el consum de tabac i per evitar que els adolescents i els joves comencin a fumar. Les dades indiquen que 8 de cada 10 persones comencen a fumar abans dels 20 anys. Per tant, si aconseguim que els joves aguantin fins als 18-20 anys sense fumar és molt possible que no ho facin al llarg de la seva vida.

Aquesta campanya està protagonitzada per Ricky Rubio, jugador de l'NBA i impulsor de la Ricky Rubio Foundation, la mare del qual va morir a causa d’un càncer de pulmó. La campanya vol conscienciar als joves que fumar afecta la salut i empitjora el rendiment físic, té efectes negatius sobre la imatge i l’autoestima i redueix el poder adquisitiu.

El lema principal de la campanya és AGUANTASENSEFUMAR i en Ricky Rubio protagonitza diverses proves complicades (anar en un patinet de nen, encistellar en una cistella mini i en moviment, seure en uns seients estrets d’avió i fer girar la pilota en una cinta de córrer) i el missatge és el següent: “Si Ricky Rubio aguanta dotze hores en un seient d’avió, tu també pots aguantar sense fumar”. En aquest sentit, s’han gravat quatre vídeos amb aquestes quatre proves que són l’eix central de la campanya. També hi ha falca de ràdio i pòsters que es distribuiran pels centres sanitaris i els instituts de Catalunya.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.