El director de l’OMS cita el discurs d’Aroa López, infermera del Servei d’Urgències, per lloar la tasca dels professionals sanitaris

Aroa López va parlar en nom de tots els sanitaris i de tothom qui ha estat a la primera línia en la lluita contra la pandèmia del coronavirus. 

19/07/2020
El director de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, s’ha fet ressò del discurs que Aroa López, infermera supervisora del Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, va fer el passat 16 de juliol durant l’Homenatge d’Estat a les víctimes de la COVID-19. Ho ha fet durant la seva intervenció en la sessió informativa de l’OMS del 17 de juliol per destacar la contribució dels sanitaris en la lluita contra el coronavirus.
 
Les paraules que Tedros va citar d’Aroa López van ser les següents:
 
“Hem donat tot el que teníem. Hem treballat al límit de les nostres forces. I hem tornat a entendre, potser millor que mai, per què triem aquesta professió: cuidar i salvar vides. Encara que molts companys van haver de donar la seva pròpia vida per a això.
Hem cobert necessitats bàsiques i emocionals. Hem estat missatgers de l'últim adéu per a persones grans que morien soles, escoltant la veu dels seus fills a través d'un telèfon. Hem fet videotrucades, hem donat la mà, i ens hem hagut d'empassar les llàgrimes quan algú ens deia «no em deixis morir sol»”.  
 
L’Homenatge d’Estat va tenir lloc a Madrid la setmana passada en memòria de les víctimes de la COVID-19. Aroa López va parlar en nom de tots els sanitaris i de tothom qui ha estat a la primera línia en la lluita contra la pandèmia del coronavirus. A l’acte també hi van parlar Hernando Calleja, germà del periodista José María Calleja, mort per la COVID-19, i el rei d’Espanya, Felip VI. El director de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, aquell dia va ser també present a l’acte.
 
Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.