El Dr. Jaume Alijotas organitza el sopar Papallona per recaptar fons per a la recerca de les malalties autoimmunes sistèmiques

El Dr. Jaume Alijotas Reig, de la Unitat de Malalties Autoimmunes Sistèmiques de Vall d’Hebron i cap de Grup de Malalties Sistèmiques del VHIR (Vall d’Hebron Institut de Recerca), ha organitzat un sopar benèfic amb importants representants del món empresarial, social i cultural per recaptar fons per a la recerca de les malalties autoimmunes sistèmiques.

23/12/2019

Les malalties autoimmunes sistèmiques són un grup molt heterogeni de patologies que es produeixen quan el sistema immunitari ataca el propi organisme. Malgrat que en conjunt aproximadament el 4% de la població pot patir alguna d’aquestes malalties, algunes d’elles estan considerades com malalties minoritàries, ja que afecten menys de 5 de cada 10.000 persones.

Com explica el Dr. Jaume Alijotas, de la Unitat de Malalties Autoimmunes Sistèmiques de Vall d’Hebron i cap de Grup de Malalties Sistèmiques del VHIR (Vall d’Hebron Institut de Recerca),  “les malalties autoimmunes sistèmiques poden afectar qualsevol òrgan o sistema del cos”. Algunes de les més prevalents són el lupus eritematós sistèmic, la síndrome antifosfolipídica, la vasculitis, l’esclerosi sistèmica, la malaltia de Sjögren, les malalties musculars inflamatòries, les síndromes autoinflamatòries, les malalties autoimmunes relacionades amb l’ús de fàrmacs contra el càncer, les malalties autoimmunitàries paraneoplàsiques, les hemopaties autoimmunes, els trastorns reproductius autoimmunes o els trastorns autoimmunitaris relacionats amb els biomaterials (per exemple, silicona, l’àcid hialurònic o col·lagen). “Aquestes malalties afecten sobretot les dones joves —afegeix el Dr. Jaume Alijotas—. A més, un fet rellevant és que cada vegada veiem més casos de dones que pateixen alguna d’aquestes malalties a causa de la injecció de biomaterials o de pròtesis com las mamàries de silicona”.

A causa de l’heterogeneïtat d’aquestes patologies, i que moltes tenen un origen genètic desconegut, el Dr. Jaume Alijotas defensa que “és necessari dedicar més recursos en aquest àmbit de recerca”. Per aquest motiu, el Dr. Jaume Alijotas, que és autor de nombrosos estudis en aquest camp, ha organitzat el sopar Papallona. Es tracta d’un sopar benèfic que es va celebrar el 12 de desembre a l’espai Esklandestino, i que ha comptat amb el suport d’ONA Corporation, grup empresarial especialitzat en el sector hoteler. “El sopar ha estat tot un èxit, ja que hi han assistit més de 100 persones del món empresarial, social i cultural, que estan conscienciades de la rellevància d’invertir recursos en la recerca de les malalties autoimmunes sistèmiques”.

Com emfatitza el Dr. Jaume Alijotas, “es tracta de la primera vegada que es fa un sopar d’aquest tipus a l’Estat per recaptar diners per a les malalties autoimmunes sistèmiques”.

 

Sopar Papallona

El sopar benèfic ha estat batejat com a sopar Papallona, ja que, com explica el Dr. Jaume Alijotas, “un dels signes característics del lupus, que és una de les malalties autoimmunes sistèmiques més freqüents, és una lesió cutània que apareix a la cara, pòmuls i base del nas, i que es coneix com a ‘eritema en ales de papallona’. A més, també ens ha anat bé per fer un joc de paraules amb el nom del patrocinador del sopar, ONA Corporation”.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.