El Dr. Josep Tabernero, entre els científics més influents del món

El Dr. Josep Tabernero, director d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i director del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), ha estat reconegut  com un dels investigadors més citats de 2017 a Web of Science. Web of Science ha fet públic aquest llistat anual que reconeix els principals investigadors en ciències i ciències socials de tot el món en els 21 àmbits recopil·lats per Essential Science Indicators.

17/11/2017

Aquest 2017, el Dr. Josep Tabernero apareix, un any més, entre els científics més citats i per tant més influents del món, segons publica Clarivate Analytics. Aquest rànquing anual reconeix als principals investigadors en diferents disciplines científiques i en ciències socials de tot el món, les publicacions dels quals tenen major impacte en els seus camps de recerca.

El Dr. Josep Tabernero, al seu torn, president electe d’ESMO (Societat Europea d’Oncologia Mèdica) per al període 2018-2019, destaca d'aquesta manera com un dels oncòlegs que més contribucions ha realitzat al món científic, especialment en el camp dels tumors gastrointestinals. El Dr. Tabernero rep aquest reconeixement com un dels investigadors més citats en la categoria de Medicina Clínica -que inclou un total de 390 investigadors- i enguany, en la seva mateixa categoria, es troba en companyia d'altres sis investigadors clínics líders en biomedicina d'Espanya, quatre dels quals també són figures destacades en oncologia: Joan Bladé, Jordi Bruix, Elías Campo i Josep M. Llovet (IDIBAPS - Hospital Clínic, Barcelona, ​​Espanya).

Aquest és un reconeixement a l'enorme tasca investigadora que realitza el Dr. Tabernero i als avenços que ha aconseguit en el camp de l'oncologia mèdica i la medicina oncològica de precisió: descobriment de nous mecanismes de desenvolupament de tumors i sobretot el desenvolupament de noves teràpies més dirigides, precises i eficaces contra el càncer de les que es poden beneficiar més pacients cada dia.

Aquest índex que publica Clarivate Analytics anualment llista aquest any 2017 més de 3.300 investigadors altament citats en 21 camps de recerca diferents. Les dades utilitzades per a aquesta anàlisi inclouen els 134,832 articles científics més citats, publicats en revistes indexades de diferents disciplines a Web of Science durant el període d’11 anys (2005-2015). Els documents altament citats es defineixen com aquells que es classifiquen en l'1% superior al Essential Science Indicators (ESI).

El Dr. Tabernero és dels pocs investigadors espanyols (55 en total) que s'inclouen en aquest rànquing i que inclou científics de diverses categories diferents. En el llistat també apareixen investigadors de la Universitat de Barcelona, ​​Universitat Pompeu Fabra, CSIC, IDIBAPS, Institut de Recerca Sant Pau, CRG i Universitat Jaume I, entre d’altres.

Aquest reconeixement al Dr. Josep Tabernero també ho és per extensió a Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) i a tot Vall d'Hebron Barcelona Campus Hospitalari, per ser les institucions on realitza la seva activitat assistencial i investigadora. Aquest índex també reconeix, un any més, a altres noms propis de la recerca oncològica molt lligats a aquesta institució: Dr. José Baselga, physician-in-chief del Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSKCC, Nova York) i president del Comitè Científic intern del VHIO, i el Dr. Antoni Ribas, Professor de Medicina, Cirurgia i Farmacologia Mèdica, Universitat de Califòrnia Los Angeles (UCLA), que va ser un antic resident de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i qui a més es destaca en el llistat del "top 21" dels autors que han contribuït amb estudis d'alt impacte.

 

Per a consultar el llistat complet d’investigadors: https://clarivate.com/hcr/2017-researchers-list/

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.