El Dr. Xavier Montalban guanya el Premi John Dystel per a la Investigació de l'Esclerosi Múltiple

El premi reconeix les contribucions més destacades a nivell mundial a la investigació en la comprensió, el tractament o la prevenció de l'esclerosi múltiple.

22/03/2022

El Dr. Xavier Montalban, cap del Servei de Neurologia de lHospital Universitari Vall dHebron,  cap del grup de recerca en Neuroimmunologia Clínica del Vall dHebron Institut de Recerca (VHIR) i director del Centre dEsclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat), ha guanyat el premi John Dystel per a la Investigació de l'Esclerosi Múltiple. Aquest guardó latorga conjuntament la National Multiple Sclerosis Society i l'American Academy of Neurology (AAN).

El premi reconeix les contribucions més destacades a nivell mundial a la investigació en la comprensió, el tractament o la prevenció de l'esclerosi múltiple.

Des dels anys 1990, el Dr. Xavier Montalban està dedicant la seva carrera a l'esclerosi múltiple liderant projectes que han transformat la manera com es comprèn i tracta la malaltia avui dia a nivell d'assistència, docència i recerca. Aquesta aportació ha fet possible, en bona mesura, l’establiment dels criteris diagnòstics actuals que fan possible determinar la malaltia de forma ràpida. El Dr. Montalban ha estat líder en el disseny i la realització dels primers assajos clínics per trobar nous tractaments per les formes progressives de l’esclerosi múltiple, és  director de la Guia de Pràctica Clínica en Esclerosi Múltiple Europea i és autor de més de 500 publicacions científiques indexades.

El premi és possible gràcies a una dotació especial del Fons d'Investigació per a l’Esclerosi Múltiple John Dystel de la National MS Society (EUA) establert el 1994 pel matrimoni Oscar i Marion Dystel en honor al seu fill John Jay, que va morir per complicacions de la malaltia el 2003.

Des dels anys 1990, el Dr. Xavier Montalban està dedicant la seva carrera a l'esclerosi múltiple liderant projectes que han transformat la manera com es comprèn i tracta la malaltia avui dia a nivell d'assistència, docència i recerca.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.