El Govern fa entrega al VHIR de la Placa Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic

La Dra. Begoña Benito, directora del VHIR, ha recollit el guardó que destaca la contribució de l’Institut al desenvolupament de la ciència i la tecnologia a Catalunya.

25/01/2023

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha presidit avui l’acte de lliurament de les medalles i la placa Narcís Monturiol de 2022, a l’Auditori del Palau de la Generalitat. La Dra. Begoña Benito, directora del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha recollit la Placa Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic atorgada a l’Institut.

La Fundació Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) es va crear el 1994. Està presidida pel Departament de Salut i promou, desenvolupa i transfereix la recerca de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron amb la finalitat de millorar la salut i la qualitat de vida de les persones. Els 62 grups de recerca distribuïts en set Espais Col·laboratius de Recerca (eCORE) el converteixen en un dels centres científics més punters del sud d’Europa, destacant en impacte científic i en creació de riquesa mitjançant la transferència del coneixement.

El VHIR forma part del sistema de centres de recerca de Catalunya (CERCA), de l’European University Hospitals Alliance, de l’European Infraestructure for Translational Medicine (EATRIS) i està acreditat per l’Instituto de Salud Carlos III des de 2009.

Guardons Narcís Monturiol

L’edició 2022 dels premis distingeix també 10 investigadors i investigadores del sistema català de recerca amb les medalles Monturiol en reconeixement a la seva trajectòria científica: el físic i matemàtic Àlex Arenas; l’investigador sobre la malària Quique Bassat; la geòloga i climatòloga Isabel Cacho; la historiadora Rosa Congost Colomer; l’astrofísic Roberto Emparan; l’enginyer Xavier Oliver i Olivella; la historiadora Raquel Piqué i Huerta; l’enginyera agrònoma Rosa M Poch Claret; la física Trinitat Pradell i Cara, i el bioquímic Salvador Ventura Zamora.

Aquests reconeixements, instituïts per la Generalitat l’any 1982, distingeixen les persones i entitats per la seva contribució destacada al desenvolupament de la ciència i la tecnologia a Catalunya, i honoren al popular inventor i polític català del segle XIX, Narcís Monturiol Estarriol (1819-1885).

En total, el Govern ha atorgat 301 Medalles Narcís Monturiol (232 a homes i 69 a dones), mentre que les institucions guardonades amb la Placa Narcís Monturiol han estat 47. Les persones i les institucions guardonades abracen tots els àmbits del coneixement, des de les ciències de la vida i de la salut fins a les humanitats i les ciències socials, passant per l'arquitectura, l'enginyeria i la resta de ciències. Com els anys anteriors, enguany es continua avançant en el camí cap a l’equilibri de gènere del sistema català d’R+D, integrat en més d’un 41% per dones.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.