El IX Curs d’Actualització en Cirurgia Cardíaca reuneix importants ponents en aquest camp

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha acollit la IX edició del curs d’Actualització en Cirurgia Cardíaca, amb més de 20 ponents experts en les tècniques quirúrgiques més innovadores en el camp de la cardiologia.

28/06/2018

El IX Curs d’Actualització en Cirurgia Cardíaca, organitzat pel Servei de Cirurgia Cardíaca de Vall d’Hebron, ha permès abordar els aspectes més innovadors en aquest àmbit. Com explica el Dr. Rafael Rodríguez Lecoq, cirurgià cardíac de Vall d’Hebron, aquest curs ha estat un “fòrum per a metges residents en formació en cardiologia, unitat de cures intensives i anestèsia, i també per als professionals d’infermeria d’aquestes especialitats”. Una oportunitat, per tant, per actualitzar els coneixements en aquestes matèries.

Alguns dels temes de més rellevància que s’han tractat al curs han estat els principis de la cirurgia valvular mitral de la mà del Dr. Rafael Rodríguez Lecoq. Aquesta cirurgia es realitza per reparar o per reemplaçar aquesta vàlvula del cor quan una insuficiència mitral així ho requereix. Aquesta patologia es produeix quan la vàlvula mitral no tanca correctament. En aquest àmbit, una de les tècniques més modernes i menys invasives és la cirurgia endoscòpica. Durant el curs, s’han exposat els principis d’aquesta tècnica, que possibilita operar la vàlvula mitral mitjançant la realització de petites incisions que permeten introduir una càmera per guiar al cirurgià.

Durant el curs també s’han tractat temes com el seguiment postoperatori del pacient, fent especial èmfasi en la realització de les cures, i la cirurgia de les cardiopaties congènites.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.