El Parc d'Atencions Vall d'Hebron amb el Dia Internacional del Càncer Infantil

L’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron se suma a la celebració aquest 15 de febrer del Dia Internacional del Càncer Infantil. Una malaltia a la qual, en els darrers anys, s’ha produït un considerable progrés en el seu tractament. Uns avenços en els quals Vall d’Hebron i el Vall d’Hebron Institut de Recerca hi tenen una important participació. Tot i que el càncer infantil representa entre el 0,5 i el 4,6% del total de càncers, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, aquesta malaltia té un fort impacte social, atesa l’edat dels pacients. Malgrat tot, avui, un 80% dels infants diagnosticats es curen.

15/02/2016

El Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques Vall d’Hebron ha apostat per un tractament integral de la malaltia que, a banda d’oferir els millors tractaments i la recerca més avançada, també té com a principal objectiu el benestar del pacient, amb unes instal·lacions pensades i dissenyades per oferir una atenció d’excel·lència. Dins aquesta filosofia s’emmarca el nou Parc d’Atencions, un model pioner a l’Estat d’atenció integral als infants amb càncer que es va posar en marxa fa set mesos, el 14 de juliol de l’any passat. Es tracta d’un nou concepte en les cures i el tractament dels pacients, un nou espai més amable i divertit, de 500 metres quadrats, que ajudarà a fer més curta la seva estada durant el tractament ambulatori.

 

Model d’èxit

 

En aquests set mesos de funcionament, el Parc d’Atencions ha demostrat la validesa del model. Pacients, famílies i professionals destaquen la calidesa de l’espai, la millora de les seves sensacions i del confort per a tothom. Disposa de quatre consultes, una unitat d’assajos clínics, una sala d’exploracions amb suport d’anestèsia i una zona perquè puguin ingressar els infants en situació d’immunosupressió. La proximitat de tots aquests serveis facilita el tractament dels pacients i els estalvia trasllats i esperes.

 

El projecte és fruit de la campanya portada terme durant quatre anys per la Fundació Small i a l’impuls de la Fundació Joan Ribas Araquistain, l’Obra Social “la Caixa” i la Fundació Vila Casas. El disseny de l’espai és obra de l’empresa Toormix.

 

Centre capdavanter en el tractament del càncer infantil

 

El Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques de l’Hospital Maternoinfantil Vall d’Hebron és capdavanter en el tractament del càncer en la infància i l’adolescència, i disposa de totes les eines per al tractament integral de la malaltia. Segons les dades del Registre Espanyol de Tumors Infantils (RETI), és el servei que més nens i nenes tracta a l’Estat i és centre estatal de referència per al trasplantament de progenitors hematopoètics, amb més de 1.200 trasplantaments realitzats fins ara.

 

 

 

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.