El Pavelló Salut Vall d’Hebron es transforma en un Hospital de Dia Polivalent

El Pavelló del Centre Esportiu Municipal Olímpics Vall d’Hebron ha començat a dedicar-se a l’atenció ambulatòria de pacients que no pateixen la Covid-19.

23/04/2020

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron transforma la funcionalitat del Pavelló del Centre Esportiu Municipal Olímpics Vall d’Hebron en un Hospital de Dia Polivalent. Aquest espai esportiu es feia servir com a Pavelló Salut arran de la crisi de la Covid-19 per atendre pacients amb aquesta patologia. El Pavelló Salut és fruit de la col·laboració amb el Consorci Sanitari de Barcelona, ens format per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Dins d’aquesta col·laboració, la data d’habilitació del Pavelló Salut acaba amb el decret de l’estat d’alarma però s’estan preveient fases esglaonades i disposició parcial de l’espai, si s’escau, per a la finalització del projecte conjunt, tenint en compte també el moment de la possible activació dels usos propis del Poliesportiu. 

Com que la fase més crítica de la pandèmia ha quedat enrere i cada vegada hi ha menys pacients ingressats a l’Hospital per la Covid-19, Vall d’Hebron ha endegat un pla per adaptar-se a la nova realitat. “És una situació en la qual hem d’atendre pacients amb la Covid-19 però també pacients no Covid-19 i que havien deixat de venir a l’hospital a causa de la pandèmia”, explica la Dra. María José Abadías, subdirectora assistencial de Vall d’Hebron.

Ara, l’objectiu de Vall d’Hebron és recuperar activitats assistencials que es van deixar de realitzar per evitar contagis. “Hem decidit recuperar aquest Hospital de Dia Polivalent i traslladar-lo al Pavelló Salut per garantir la màxima seguretat dels pacients”, indica la Dra. María José Abadías. La subdirectora assistencial de Vall d’Hebron afegeix que ”encara no podem retornar completament a un hospital no Covid-19, ja que tenim pacients amb aquesta patologia i pot haver-hi un repunt de casos”.

Per la seva banda, la regidora de Salut, Envelliment i Cures de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, destaca que des de l’inici de l’emergència sanitària la prioritat de l’Ajuntament ha estat reforçar el sistema sanitari i els hospitals de referència de Barcelona. Per Gemma Tarafa, “cal posar en valor la feina de les diferents àrees municipals, així com del personal sanitari  i les empreses i entitats que van adequar i medicalitzar en pocs dies 4 centres esportius”. Per a la regidora, era important aconseguir “protegir la població i anticipar-se a situacions de tensió hospitalària. Ara anem un pas més enllà i, un cop superada aquesta fase preventiva, posem  l’espai a disposició de l’Hospital fins que s'aixequi el decret d’estat d’alarma perquè pugui continuar oferint un servei eficaç i de qualitat”.

Tractaments i proves ambulatòries

En aquest espai es fan tractaments i atenció ambulatòria que no precisen ingrés hospitalari. A l’Hospital de Dia Polivalent es realitzen teràpies d’infusions intravenosa amb antibiòtics, teràpia substitutiva amb gammaglobulina en immunodeficiències primàries, teràpies biològiques per a patologies com la psoriasi, tractaments neurològics, i proves d’al·lèrgia, teràpies amb bombes d’insulina per a diabètics. “Aquest dispositiu compta amb els professionals sanitaris i la tecnologia mèdica necessaris per realitzar aquestes activitats assistencials amb la màxima eficàcia i seguretat”, destaca la Dra. María José Abadías.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.