El president de la Generalitat i el conseller de Salut visiten Vall d’Hebron per conèixer de primera mà la tasca del Cemcat i la Fundació Esclerosi Múltiple

Pere Aragonès i Josep Maria Argimon han pogut conèixer la tasca que els professionals sanitaris porten a terme per millorar la qualitat de vida dels pacients amb esclerosi múltiple, una malaltia neurodegenerativa i crònica del sistema nerviós central, sovint generadora de discapacitat.

08/07/2022

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, han visitat avui Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus per conèixer de primera mà l’atenció integral a les persones amb esclerosi múltiple que porten a terme el Servei de Neurologia de Vall d’Hebron, el Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat) i la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). El Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Mari Àngels Barba, directora d’Infermeria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el Dr. Jaume Sastre-Garriga i la Dra. Mar Tintoré, subdirector i responsable assistencial del Cemcat respectivament, a més de neuròlegs de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, la presidenta de la Fundació Esclerosi Múltiple de Catalunya (FEM), Maria José Abella, i la directora de la FEM, Rosa Masriera, els han acompanyat durant el seu recorregut per les instal·lacions del Cemcat i els han explicat la tasca que els professionals sanitaris porten a terme per millorar la qualitat de vida dels pacients amb esclerosi múltiple, una malaltia neurodegenerativa i crònica del sistema nerviós central, sovint generadora de discapacitat, que a Catalunya pateixen 139 pacients per cada 100.000 habitants. 

En arribar al Cemcat, el president Pere Aragonés s’ha detingut uns moments en la parada de venda dels articles solidaris de la campanya de la FEM Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, destinada a recaptar fons per potenciar la recerca i l’acompanyament de les persones amb esclerosi múltiple. Durant la reunió de treball que els representants institucionals han mantingut per analitzar els reptes de l’esclerosi múltiple a Catalunya, el Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha posat de relleu els excel·lents fruits de la col·laboració entre el Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el Cemcat i la FEM, que redunden en benefici dels pacients. El Dr. Jaume Sastre-Garriga i la Dra. Mar Tintoré, per part seva, han destacat l’abordatge multidisciplinari que els professionals sanitaris de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i el Cemcat porten a terme amb els pacients d’esclerosi múltiple, en el qual tenen un paper crucial, a més dels neuròlegs, les infermeres, els fisioterapeutes, els logopedes, els treballadors i treballadores socials, entre d’altres professionals sanitaris. Segons han manifestat, la tasca assistencial no es realitza de forma aïllada, sinó que conviu amb la docència i la recerca en esclerosi múltiple, per tal de desenvolupar nous tractaments. En el seu torn de paraula, Maria José Abella i Rosa Masriera han explicat la tasca que la Fundació d’Esclerosi Múltiple porta a terme des de 1988, que inclou la intermediació laboral per tal d’ajudar les persones que pateixen una malaltia que acostuma a afectar persones d’entre 20 i 40 anys.

Un cop acabada la reunió, el president Pere Aragonès i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, han visitat al Cemcat les consultes de psicologia i neuropsicologia, el gimnàs, l’espai de vida independent de l’aula, així com les consultes mèdiques, l’àrea d’assajos clínics i l’Hospital de Dia. En acabar la visita, el president Pere Aragonès ha rebut una samarreta Mulla’t per l’esclerosi múltiple, un dels productes solidaris amb els quals pots contribuir a impulsar la recerca i a millorar la qualitat de vida dels pacients amb esclerosi.

A Catalunya hi ha 139 pacients amb esclerosi múltiple per cada 100.000 habitants

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.