El Servei d'Oncohematologia Pediàtrica de Vall d'Hebron acull una doctora becada per Aspanoa

La pediatra Alba Fernández farà una estada d'un any a Vall d'Hebron per especialitzar-se en oncologia i hematologia infantil gràcies a un projecte de formació de l'Associació de Pares de Nens Oncològics d'Aragó

20/11/2019

La Dra. Alba Fernández, pediatra que va finalitzar la residència el passat mes de maig, farà una estada formativa d'un any en el Servei d'Oncohematologia Pediàtrica de Vall d'Hebron, que lidera el Dr. Lucas Moreno, gràcies a una beca de Aspanoa (Associació de Pares de Nens Oncològics d'Aragó). Es tracta d'una associació fundada el 1988 amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels nens amb càncer, donar suport als seus pares i impulsar la investigació.

Aspanoa ofereix projectes de formació, millora de la qualitat assistencial i humanització oncohematologia pediàtrica. En el cas dels projectes de formació, estan dirigits a professionals sanitaris de les àrees terapèutiques relacionades amb el càncer infantil. "Vaig triar Vall d'Hebron per fer la meva estada formativa per ser un centre amb una gran experiència en pacients pediàtrics amb tumors sòlids, hematològics i en trasplantament", explica la Dra. Alba Fernández, que abandona Saragossa per instal·lar-se a Barcelona. La Dra. Alba Fernández s'especialitzarà en Onco-Hematologia pediàtrica a Vall d'Hebron gràcies al projecte formatiu d’Aspanoa, que té una dotació de 30.000 euros.

El Dr. Lucas Moreno, Director Clínic del Servei d'Oncohematologia Pediàtrica, valora de forma molt positiva la col·laboració entre Vall d'Hebron i Aspanoa. "És una associació que té un compromís molt ferm amb els nens amb càncer, només l'any passat va ajudar a 196 menors en diferents fases de la malaltia", destaca. Per part de Vall d'Hebron, Lucas Moreno posa en relleu que es tracta d'un hospital que atén uns 120 pacients nous d'oncologia infantil a l'any. "Durant la seva estada formativa, la Dra. Alba Fernández tindrà ocasió de veure el dia a dia d'un dels centres més grans de l'Estat, que atén casos d'una complexitat molt alta i és re preferent en tumors com el sarcoma, el neuroblastoma o el trasplantament de progenitors hematopoètics", exposa.

Vall d'Hebron, referent de l'tractament de l'càncer en nens i adolescents de l'Estat

El Servei d'Oncologia i Hematologia Pediàtriques de Vall d'Hebron és, segons les dades del Registre Espanyol de Tumors Infantils (RETI), un dels centres que més nens i adolescents tracta de l'Estat, i és centre de referència per al trasplantament de progenitors hematopoètics o cèl·lules mare (més conegut com "trasplantament de medul·la òssia"), amb més de 1.300 realitzats i altres tumors com sarcomes i neuroblastoma. L'Hospital de Dia d'Oncologia i Hematologia Pediàtrica atén fins a 3.600 visites l'any per rebre tractament i fins a 7.600 visites per consultes.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.