El Síndic de Greuges visita Vall d’Hebron per la situació de l’hospital arran del coronavirus

Ha felicitat la direcció i els professionals de Vall d’Hebron per la feina feta, i els ha encoratjat a seguir vetllant per la salut de la ciutadania.

15/04/2020

Rafael Ribó, Síndic de Greuges, acompanyat per Josep Maria Argimon, Director Gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS), i Jordi Armengol, Director de l’Àrea Integral Barcelona Nord, ha visitat avui l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i el Pavelló d’Esports de Vall d’Hebron per informar-se sobre la gestió del coronavirus i la situació actual de la crisi sanitària.

En primer lloc han assistit a la reunió diària de les 9 hores en la qual el Dr. Albert Salazar i el Dr. Antonio Roman, Gerent i Director Assistencial de l’Hospital respectivament, s’adrecen a tots els caps de servei i comandaments d’infermeria de manera presencial i telemàtica per actualitzar les últimes dades i, des de fa uns dies, planejar la transició cap al retorn a la nova normalitat i la convivència de dos hospitals en un (COVID-19 i no COVID-19) dels propers mesos.

Tot seguit s’ha reunit amb l’equip de crítics, on li han explicat a fons la transformació de Vall d’Hebron per esdevenir un hospital COVID-19, i concretament la reconversió d’espais en punts d’UCI. Així mateix, s’han analitzat les dades de pacients a la UCI, que comencen a baixar però encara no dibuixen un escenari de relaxació.

Per últim, ha visitat el Pavelló d’Esports de Vall d’Hebron, que gràcies a la seva bona ubicació i als serveis del que s’ha dotat, actua com una extensió de l’hospital. Allà ha pogut observar que el nombre de pacients encara no és elevat, però se li ha explicat que jugarà un paper important en la transició dels propers mesos.

Rafael Ribó ha felicitat la direcció i els professionals de Vall d’Hebron per la feina feta, i els ha encoratjat a seguir vetllant per la salut de la ciutadania i a mantenir l’esperit de fraternitat sorgit amb el coronavirus en el futur.

La visita de la comitiva ha continuat al CAP Magòria i, posteriorment, a l’Hotel Melià Sarrià, on el Síndic s’ha interessat pel procés d’ingrés i seguiment dels pacients, entre d’altres de Vall d’Hebron, un cop deixen l’hospital i necessiten condicions específiques d’aïllament durant uns dies abans de tornar a casa.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.