El VHIO rep el premi “HI-5” per la seva integració de la medicina personalitzada en l'oncologia

Aquests premis, que es lliuren per primera vegada, estan organitzats per l'Aliança Europea de Medicina Personalitzada, que busca millorar l'entorn regulatori perquè els pacients d'Europa puguin beneficiar-se de l'accés primerenc a l'atenció mèdica personalitzada. La Dra. Elena Garralda va ser l'encarregada de rebre el premi en el Sopar de Gala de la Presidència celebrada en el marc del Congrés organitzat a Belfast del 27 al 30 de novembre. 

01/12/2017

El Vall d’Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) ha estat guardonat en la categoria de Millor Hospital amb seu a la Unió Europea dels premis Health Innovation Five “HI-5”, de l'Aliança Europea de Medicina Personalitzada (EAPM, per les seves sigles en anglès), que ha volgut premiar la integració de la medicina personalitzada contra el càncer. Es tracta d'un reconeixement del model de recerca integratiu i traslacional del VHIO que connecta estretament els descobriments sobre càncer i la recerca clínica.

Es tracta del primer any que s'organitzen aquests premis, que van ser lliurats durant el Sopar de Gala de la Presidència del congrés que es va celebrar entre el 27 i el 30 de novembre a Belfast amb el títol “Personalitzant la teva salut: un imperatiu global”. El guardó del VHIO el va recollir la Dra. Elena Garralda, directora executiva de la Unitat de Recerca de Teràpia Molecular del Càncer (UITM) “la Caixa” i investigadora principal del Grup de Desenvolupament Clínic de Fàrmacs en Fases Inicials del VHIO. La Dra. Garralda va rebre el premi en nom del director del VHIO, el Dr. Josep Tabernero, i dels equips multidisciplinaris de científics del càncer i investigadors clínics.
“Ens sentim honrats i emocionats d'haver rebut aquest important reconeixement HI-5 i estem veritablement agraïts a l'Aliança Europea de Medicina Personalitzada per considerar favorablement la nostra nominació. La ubicació privilegiada del VHIO al Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus ens permet accedir directament als pacients i a tot l'espectre de professionals oncològics que els atenen. La nostra recerca estretament connectada i col·laborativa no solament ens ajuda a accelerar tot el circuit traslacional del coneixement oncològic, sinó que també estimula els nostres programes científics dirigits a revertir la resistència al càncer, detenir la disseminació metastàtica i buscar alternatives terapèutiques més efectives per a aquells tumors pels quals ara com ara no existeix un tractament efectiu”, va exposar la Dra. Garralda.

Josep Tabernero, director del VHIO, cap del Departament d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron i President Electe de la Societat Europea d'Oncologia Mèdica (ESMO), també va voler mostrar el seu agraïment. “Aquest premi reconeix la nostra dedicació i determinació, que ens porten a una millor integració i a una transformació més ràpida de la medicina de precisió contra el càncer. Traduir el descobriment del càncer en beneficis per als nostres pacients el més ràpid possible és el nucli de tot el que fem. És gràcies als nostres equips multidisciplinaris de primer nivell, que incorporen als investigadors de càncer del VHIO, investigadors clínics i oncòlegs del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron, que tenim un dels programes integrals de recerca, atenció i tractament del càncer més complets i personalitzats d'Europa”.


L'Aliança Europea de Medicina Personalitzada (EAPM)


Creada l'any 2012, l’EAPM connecta els experts sanitaris europeus i els defensors dels pacients que participen en les principals malalties cròniques. Es pretén amb ella millorar l'atenció al pacient, accelerant el desenvolupament i aplicació de medicaments i diagnòstics de precisió. En la seva agenda, el càncer ocupa un lloc prioritari en ser una de les principals causes de mortalitat a Europa. Entre les estratègies seguides per aquesta Aliança per a l'obtenció dels seus objectius, es troba l'organització d'una sèrie anual de congressos amb els quals busquen ampliar l'abast de la medicina de precisió a tota la UE. Aquestes reunions s'han dissenyat de manera que es busca promoure la discussió i el debat entorn dels desafiaments que actualment impedeixen una millor integració de la medicina personalitzada, així com localitzar els punts clau d'acció que s'han de perseguir per superar-los.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.