El VHIR rep un premi Joan Roget a la Transferència de Coneixement

La segona edició dels Premis Joan Roget a la Transferència de Coneixement reconeixen tres casos d'èxit del sistema català de recerca, entre ells, el VHIR per la creació d'un model d'innovació propi.

28/11/2023

En el marc del Barcelona Deep Tech Summit,  es van lliurar la segona edició dels Premis Joan Roget a la Transferència de Coneixement, convocats pel Departament de Recerca i Universitats per mitjà de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. El Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) ha estat premiat en la categoria d’Impuls a la Transferència; el projecte PIKSEL del Centre de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE) i el Departament de Territori de la Generalitat ha estat premiat amb el Millor treball col·laboratiu d’R+D+I; i l’empresa OneChain en la modalitat de Cas d’èxit de Transferència.

Aquests guardons reconeixen les accions vinculades a la transferència de coneixement, considerades com a casos d’èxit del sistema de recerca de Catalunya, per la seva aportació al desenvolupament econòmic i social. L’objectiu és posar en valor les contribucions de persones, projectes i entitats per la seva capacitat de traslladar la recerca a l’aplicació pràctica, així com el grau de connexió amb els usuaris potencials de la recerca generada. 

El VHIR ha estat premiat per la creació d’un model d'innovació propi, basat en els principis de col·laboració i emprenedoria amb impacte en tota la cadena de valor. El VHIR ha pres com a referència les millors pràctiques internacionals d'innovació sanitària (dels Estats Units, Europa i Israel).

El model inclou una incubadora per a la valorització i transferència de tecnologies i solucions innovadores, i una acceleradora per al creixement i escalabilitat de les empreses participades i projectes disruptius.

Actualment, el VHIR gestiona 127 projectes d'innovació, ha creat 6 spin-offs i participa en 4 més, té 12 llicències amb empreses emergents i 7 llicències d'actius amb grans farmacèutiques. A més, ha registrat més de 60 noves patents i disposa de més de 30 nous projectes en cartera. 

El VHIR ha estat premiat per la creació d’un model d'innovació propi, basat en els principis de col·laboració i emprenedoria amb impacte en tota la cadena de valor.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.