El VHIR supera amb èxit l'avaluació de CERCA

La comissió avaluadora ha destacat que el VHIR ha experimentat una evolució positiva en l'últim període d'avaluació.

30/10/2023

El Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) ha renovat l'acreditació com a centre CERCA (Centres de Recerca de Catalunya) amb una qualificació de B+.

El VHIR forma part oficialment de l'ecosistema de Centres de Recerca de Catalunya (CERCA) des de l'any 2015. Cada quatre anys, els centres CERCA han de superar una avaluació realitzada per un panell d'experts independents i que es desenvolupa sota els principis de qualitat, transparència i objectivitat. Les puntuacions van des de la D (la més baixa) fins a la A (la més alta).

El model CERCA es caracteritza per l'assoliment de fites científiques i tecnològiques ambicioses impulsades des dels centres però també per l'aplicació d'un seguit de polítiques i estratègies conjuntes. Els centres optimitzen els seus actius i comparteixen accions comunes i bones pràctiques.

La comissió avaluadora estava formada per: Dr. Lisardo Boscà, Institut d'Investigacions Biomèdiques Alberto Sols (president); Prof. Richard Trembath, King's College London/King's Health Partners, Regne Unit; Dr. David Churchman, InSpired Health Outcomes Limited, Regne Unit; Dr. Carlos Diéguez, Facultad de Medicina de Santiago de Compostela/CIBEROBN; Dr. Lluís Rovira, president de CERCA (ponent); i Dr. Toni Bassaganyas-Bars, CERCA (Assistent del Dr. Rovira).

Els grans blocs que s'han avaluat pel període 2018 – 2021 han estat la producció científica, la transferència de coneixement i tecnologia i la gestió o governança.

La comissió avaluadora ha destacat que el VHIR ha experimentat una evolució positiva en l'últim període d'avaluació, la qual cosa és especialment visible en la seva participació en projectes competitius europeus i en el creixement i l'alt nivell assolit en la producció científica i en l'activitat dels assaigs clínics, així com en la cultura de la innovació que està estesa per la Institució. En aquest sentit, van destacar els excel·lents resultats de la innovació en àrees com la neurologia i la cardiologia.

“Haver obtingut una qualificació tan alta en aquesta avaluació ha estat possible gràcies al compromís, la dedicació i l’esforç per assolir l’excel·lència de totes les persones que formen part del VHIR”, destaca la Dra. Begoña Benito, directora del VHIR.

Per acabar, la comissió avaluadora també ha volgut deixar constància en el seu informe que el sistema de qualificació ara és diferent i més exigent que en avaluacions anteriors. Actualment, és més difícil obtenir una qualificació alta i el fet que el VHIR hagi obtingut una qualificació de B+, que és la mateixa qualificació que va obtenir en la darrera avaluació al 2016, s'ha de prendre com un signe inequívoc de millora.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.