Els accidents de trànsit, l'epidèmia silent del tercer mil•lenni, centren la Setmana del Cervell a Vall d'Hebron

Els professionals de l’Hospital de Traumatologia i Rehabilitació Vall d’Hebron han tornat a participar en el programa d’actes organitzat per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona amb motiu de la Setmana Mundial del Cervell, que arriba a la seva 21a edició. Aquest any ho han fet amb una xerrada i una visita al centre d’un grup d’estudiants d’Auxiliar d’Infermeria de l’Escola Santíssima Trinitat de Barcelona, centrada en la relació directa entre els accidents de trànsit, els traumatismes cranials i les greus seqüeles que se’n poden derivar en pacients molt joves.

16/03/2016

A la jornada Accidents de trànsit i traumatismes cranials. Causes i conseqüències, els joves han vist i comprovat de la mà dels professionals les seqüeles que els accidents poden tenir per a l’accidentat i la seva família. Amb un clar objectiu pedagògic i buscant promoure la reflexió, s’hi ha analitzat el que es considera l’epidèmia silent del tercer mil·lenni, amb una clara afectació sobre els més joves, així com la relació que existeix amb el consum de drogues i alcohol. Els estudiants han assistit a classes teòriques, però també han vist els efectes de les lesions cerebrals amb la visita a la Unitat de Cures Intensives de Neurotraumatologia i al Servei de Medicina Física i Rehabilitació. També han pogut parlar amb un representant de l’Associació Catalana d’Afectats de Traumatisme Cranioencefàlic i Dany Cerebral, TRACE, que els ha explicat la seva realitat.

L’activitat, que ha durat tota una jornada, ha estat possible gràcies a la col·laboració del Servei de Neurocirurgia, l’UCI de Neurotraumatologia, el Servei de Medicina Física i Rehabilitació, la Unitat de Lesionats Medul·lars i la Unitat de Recerca de Neurotraumatologia i Neurocirurgia, UNINN. Aquesta, però, no ha estat l’única aportació de Vall d’Hebron a la Setmana del Cervell. El Dr. Àlex Rovira, del Servei de Radiologia i cap de la Unitat de Ressonància Magnètica, i la tècnica de radiodiagnòstic Sílvia Gelabert, també han ofert una xerrada a una escola, La imatge del cervell en medicina. Evolució històrica.

 

Estudiants i investigadors

La Setmana Mundial del Cervell, que se celebra a Barcelona del 14 al 18 de març, forma part de la campanya global Brain Awareness Week, promoguda per la Dana Alliance for Brain Initiatives i l’European Dana Alliance for the Brain, per promoure la divulgació sobre el progrés i els beneficis de la recerca del cervell.

A la capital catalana, la iniciativa té com a objectiu que els alumnes entre 10 i 18 anys dels centres educatius de la ciutat puguin conèixer, de la mà dels mateixos investigadors, tant les darreres novetats sobre la recerca en el camp de les neurociències, com conèixer com funciona el cervell, com pren les decisions, quines teràpies s’apliquen per curar les malalties que l’afecten o quins efectes hi tenen les drogues.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.