Els infants i adolescents de l’Hospital de Dia Polivalent representaran Vall d’Hebron al 9è Festival Internacional de Dibuixos de Pacients Pediàtrics “HEART”

Més de 40 països participen enguany en el concurs internacional de dibuixos, els dotze millors seran convidats a l’entrega de premis, que tindrà lloc el 8 de novembre a la localitat armènia d’Erevan

03/07/2023

Els infants de l’Hospital  de Dia Polivalent que venen a fer el seu tractament a l’Hospital Infantil de Vall d’Hebron han sumat al seu tractament farmacològic, un paper en blanc i llapis de colors. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) reconeix en un informe de 2019, fet a partir de més de 3.000 estudis realitzats en els últims vint anys, que l’art beneficia la promoció de la salut, la gestió i el tractament de les malalties i la seva prevenció en totes les etapes de la vida. I des de la Direcció d’Atenció a la Ciutadania i Treball Social  de l’Hospital Infantil i de la Dona han convidat els i les pacients que fan tractament a l’Hospital de Dia Polivalent a participar en el 9 Festival Internacional de Dibuixos de Pacients Pediàtrics, organitzat per “Health and Art, HEART”, un grup que reuneix artistes i professionals de la salut, amb l’objectiu de mantenir i millorar la salut mental dels infants i adolescents malalts de tot el món.

En aquesta edició, participen més de 40 països. Centres de Los Angeles (Estats Units), Barcelona (Espanya), Minsk (Biolorrúsia) o Konya (Turquía). A través d’aquesta iniciativa, es convida a tots els infants i adolescents menors de 18 anys que han estat hospitalitzats o fan tractaments en hospitals de dia a fer un dibuix en un Din-A4, sota el títol de “salut”. La data límit d’entrega era el 9 de juny. Ara, es seleccionaran 250 dibuixos que seran exposats durant el festival de pintura, que enguany es celebra el 8 de novembre a la ciutat de Erevan (Armènia). Aquests dibuixos s’imprimiran i formaran part d’un quadern. Els autors dels 12 millors dibuixos seran convidats per rebre en persona el premi a la ciutat armènia de Erevan.

Com en altres edicions, el vestíbul de l’Hospital Infantil de Vall d’Hebron acollirà una representació dels millors dibuixos. Entre les obres que Vall d’Hebron ha enviat al concurs, hi ha un perfil de l’hospital amb l’helicòpter aterrant, Collserola de fons i un sol que somriu; l’experiència d’un infant que fa radioteràpia explicada amb dibuixos, o un collage amb el qual l’autor ens explica com veu la vida dels infants hospitalitzats a l’interior de les seves habitacions.

 A més d’expressar la seva creativitat, el dibuix té beneficis terapèutics en la recuperació física i emocional. Els infants i adolescents que pateixen patologies greus, sovint experimenten estrès, ansietat i por, i l’entorn d’un hospital els pot intimidar. El dibuix els hi ofereix una porta per treure les emocions i els ajuda a gestionar els seus sentiments d’una manera no verbal.

El dibuix permet comunicar emocions i sentiments difícils d'expressar amb paraules

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.