Els jugadors del Barça donen un xut d’energia als infants ingressats de Vall d’Hebron amb la seva visita a l’Hospital Infantil

Els jugadors Robert Lewandoski, Ilkay Gundongan, Raphinha i Vitor Roque; i la vicepresidenta institucional Elena Fort, han entregat regals i postals als infants de l’Hospital Infantil.

02/01/2024

Un any més, el 2 de gener ha estat un dia molt especial per part dels jugadors del FC Barcelona i les diferents plantes d’hospitalització de l’Hospital Infantil de Vall d’Hebron, en repetir-se la tradicional visita per Reis als infants i adolescents hospitalitzats per part d’alguns jugadors blaugranes. ‘’És el millor dia de la meva vida’’, explicava l’Ian amb un pletòric somriure a la cara després d’abraçar Robert Lewandoski i Ilkay Gundogan. És difícil explicar amb paraules la il·lusió dels infants ingressats a Vall d’Hebron en veure entrar els seus ídols per les portes de les habitacions de les diferents plantes de l’Hospital Infantil, després que una expedició blaugrana formada pel davanter polonès Robert Lewandoski l’extrem brasiler Raphinha, el migcampista Ilkay Gundogan, el nou fitxatge estrella d’aquest mercat d’hivern, Vitor Roque, i Elena Fort, vicepresidenta institucional de la Junta del FC Barcelona, visitessin avui els nens i nenes ingressats de Vall d’Hebron.

L’expedició blaugrana ha sortit de la Ciutat Esportiva Joan Gamper direcció Vall d’Hebron després de la seva sessió matinal d’entrenaments. Un cop arribats a l’Hospital Infantil, la delegació del FC Barcelona ha estat rebuda pel Dr. Antonio Roman, director assistencial de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el Dr. José Manuel Domínguez, subdirector assistencial i Maria Ángeles Aceituno, adjunta a la Direcció d’Infermeria. ‘’Aquí us trobareu una realitat molt diferent de la vostra. Molts dels nens que coneixereu estan fent front a la seva pròpia lluita’’, els explicava el Dr. Antonio Roman.  

Després d’intercanviar unes paraules i dividits en dos grups, Robert Lewandowski i Ilkayn Gundogan s’han dirigit a la planta d’hospitalització d’Oncologia Pediàtrica i a l'UCI Infantil, mentre que Rapinha i Vitor Roque han visitat la planta d’hospitalització de Trasplantament Pediàtric i la planta d’hospitalització Pediàtrica, on han pogut conèixer, fer-se fotografies i donar regals i postals signades als infants ingressats. Un xut d’energia per a tots aquests nens, nenes i adolescents que travessen moments delicats. Entre els infants es trobava el Mariano, un nen ingressat a l'UCI Pediàtrica que feia uns dies havia pogut connectar en directe amb la Ciutat Esportiva Joan Gamper gràcies a la tasca del robot Pol: un robot que a través de connexions d’àudio i vídeo li va permetre seguir tot l’entrenament i saludar als jugadors del FC Barcelona de manera virtual. Ara ha fet realitat el seu somni coneixent-los en persona. Els jugadors també han pogut conèixer l’Álvaro, un nadó de només dos mesos que havia estat sotmès a un trasplantament. Grans històries protagonitzades pels més petits.  

‘És Nadal tot l’any’ 

La iniciativa solidària ‘Nadal tot l’any’ s’emmarca dins del programa de Benestar Emocional Pediàtric de la Fundació FC Barcelona. Des de la Fundació s’organitzen sortides als hospitals de Barcelona on estan ingressats infants, visites de les diferents seccions esportives del Club per donar-los suport tant a ells com a les seves famílies. L'estat emocional i un entorn favorable tenen un paper clau en l'eficàcia del tractament i en la millora dels processos de recuperació dels infants. Conscients de la capacitat que el FC Barcelona i els seus esportistes tenen per aportar emocions positives als infants hospitalitzats, la Fundació organitza periòdicament aquestes sortides als hospitals pediàtrics. Aquestes visites són un moment d’alegria i emoció, sensacions que també viuen d’una manera molt especial els jugadors i les jugadores. 

La visita dels jugadors del FC Barcelona està emmarcada dintre del programa Benestar Emocional Pediàtric de la Fundació i de la iniciativa solidària ‘És Nadal tot l'any”, que busca fomentar el benestar emocional dels infants i adolescents hospitalitzats a través del reforç d’emocions positives.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.