Els membres del projecte RBDCOV es reuneixen a Vall d’Hebron per avançar en el desenvolupament de la vacuna BIMERVAX

L’objectiu de RBDCOV és provar la vacuna d’HIPRA contra la COVID-19 en la població infantil (incloent-hi adolescents) i en persones immunocompromeses.

11/10/2023

El 10 d’octubre, Vall d’Hebron va acollir la tercera reunió anual del projecte RBDCOV (“RBD Dimer recombinant protein vaccine against SARS-CoV-2”). L’objectiu d’aquesta iniciativa, en què participa el grup d’Infecció i Immunitat al Pacient Pediàtric del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), es provar l’eficàcia, tolerabilitat i seguretat de la vacuna COVID-19 d’HIPRA (BIMERVAX®) en nens, nenes i adolescents, i també en persones immunocompromeses. El projecte s’emmarca en el programa Horizon Europe.

La reunió va ser el lloc de trobada per establir les properes passes quant a la recerca de la vacuna d'HIPRA. Paral·lelament, es van presentar els resultats provisionals de l’estudi en adults immunodeprimits, que confirmen les dades de seguretat i eficàcia de la vacuna també en aquesta població, així com la durabilitat de la protecció fins i tot davant de les variants virals que circulen actualment de forma majoritària. Respecte a l’estudi en el pacient pediàtric i adolescent, es van presentar les dades de reclutament que mostren un progressiu augment de participants en els cinc centres participants.

“És especialment important disposar de dades d’eficàcia i seguretat de BIMERVAX® en població pediàtrica i adolescents, per la qual cosa tots els implicats en aquest estudi estan fent un esforç per augmentar el reclutament de participants de cara a arribar als 300 individus necessaris per avaluar els resultats”, afirma el Dr. Pere Soler Palacín, cap de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i del grup d’Infecció i Immunitat en el Pacient Pediàtric del VHIR.

Projecte RBDCOV

RBDCOV és un dels projectes que aposten per provar i continuar avançant amb la nova vacuna contra la COVID-19. Per a això, empreses i institucions de cinc països europeus uneixen forces per avançar de forma col·laborativa. El projecte està liderat per la farmacèutica biotecnològica HIPRA i compta amb la participació de centres d’Espanya (Vall d’Hebron Institut de Recerca, Irsicaixa, Fundación Lucha contra el SIDA (FLS), IDIBAPS, IDIBGI, ASPHALION, Vinces Consulting, Zabala Innovation), Regne Unit (Veristat International), Itàlia (Fondazione Penta), Alemanya (European AIDS Treatment Group), i Turquia (Metpharm Arastirma Gelistirme Saglik Danismanlik). En concret, des de Vall d'Hebron es lidera l’assaig en menors d’edat.

Actualment, està oberta la cerca d’adolescents d’entre 12 i 18 anys que vulguin participar en l’assaig clínic. Els pares o tutors dels menors interessats en participar poden posar-se en contacte per e-mail o telèfon amb les persones responsables de l’estudi:

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.