Els professionals de Vall d’Hebron, protagonistes d’una festa de Sant Jordi plena de talent artístic

L'Hospital celebra un "talent show" on els i les professionals demostren que art i ciència fan un bon duet.

21/04/2023

Vall d’Hebron ha viscut una prèvia de la Diada ben especial. Hem celebrat "talent show" per Sant Jordi que ha consistit en l’actuació de fins a 20 professionals del Campus que han mostrat el seu talent artístic o bé sols o bé amb el seu grup musical. La plaça Messi, situada davant de l’Hospital Infantil, ha sigut l’escenari entre les 12 i les 15.00 hores d’actuacions musicals, de teatre, contacontes, acroioga i un monòleg. La sorpresa de l’acte ha sigut l’actuació d’Estela, la participant d’Eufòria de TV3 que no s’ha volgut perdre la festa de Vall d’Hebron. 

Així, tots els professionals assistents, així com pacients i familiars que s’han acostat a l’escenari, han pogut gaudir dels grups musicals Morning Sickness, TraumaTICs, Boxets, Nospot, Milhongos, Aerial Wave i Straperlo; els pianistes Josep Pardos i Matilde Lleonart; el guitarrista José Manuel Agustín; l’actuació de Disney de Mar Arasa i Laura González; el duo Acroioga Bodhi; el monologuista Guillem Genovès i el duo contactontes Mar Arasa i Silvia Martín. Pau Vancells, farmacèutic de l’Hospital, ha conduït l’acte posant èmfasi en els beneficis de l’art en la salut i trencant clixés assegurant que els professionals de la ciència també tenen molt de talent artístic. A més, la cançó amb la que Straperlo ha tancat la festa s’ha estrenat avui perquè és una cançó composada en homenatge als professionals de Vall d’Hebron. 

El matí a l’Hospital ha començat molt ambientat amb Sant Jordi, ja que els pacients amb l’esmorzar han rebut diversos obsequis, d’entre els que destaca una rosa triplement solidària, que se seguirà repartint tot el cap de setmana fins diumenge, que és la Diada de Sant Jordi. Es tracta de la iniciativa #CadaPacientUnaRosa en què es demana a tota la ciutadania que regali roses solidàries de Vall d’Hebron a pacients mitjançant aquesta web. Cada rosa té un valor de 8€ que es transforma en: projectes d'humanització i innovació que impacten de forma positiva en el benestar emocional dels pacients i que converteixen l’Hospital en un lloc més agradable per a pacients i familiars; i projectes d'investigació biomèdica que ajuden a trobar solucions a malalties que actualment no tenen cura i milloren tractaments actuals. A més, totes les roses han estat elaborades a mà, una per una, al taller Dona Kolors per part de membres de l’entitat El Lloc de la Dona, creada per ajudar dones que viuen en situació d’exclusió social. Aquest és el tercer any que les dones d’aquesta entitat elaboren les roses que s’entreguen als i les pacients de Vall d’Hebron el dia de Sant Jordi. A més, els pacients han rebut un post-it en forma de cor, un llibre donat per CePSE (Central de Préstec i Serveis Especials de Biblioteques de Catalunya) i un punt de llibre dissenyat per la mateixa Direcció. Pel que fa als post-its, estan pensats perquè els i les pacients puguin escriure un agraïment per al personal sanitari. Els poden escriure amb la tija de la rosa amb cor, ja que és un llapis. Després, cada pacient que ho vol pot enganxar el post-it a la porta de la seva habitació perquè el personal ho pugui llegir. Per altra banda, durant tota la jornada l’equip de professionals de neteja va visitar els i les infants hospitalitzats per regalar-los més de 150 jocs de Sant Jordi que consistien en dibuixar petits somriures.

El grup Strapelo, de Pepi Hidalgo, regala una cançó dedicada a l'Hospital que ens anima a treballar plegats "per un millor futur"

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.