Els residents celebren el final de la residència a Vall d’Hebron en un acte retransmès per streaming

Aquesta promoció de residents ha estat marcada per la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

20/05/2020

Aquest 2020, 127 residents finalitzen la seva estada a Vall d’Hebron en un any ben atípic, marcat per la crisi sanitària provocada per la COVID-19. Per tal de preservar les distàncies de seguretat i perquè tothom el pogués seguir en directe, l’acte s’ha retransmès per streaming.

En primer lloc ha donat la benvinguda a l’acte el Dr. Albert Salazar, gerent de Vall d’Hebron, que ha agraït la feina dels residents per tot l’esforç fet durant la residència i especialment durant la fase més greu de la pandèmia, en què s’han posat al servei de l’Hospital per atendre malalts de COVID-19. “Ha estat un final de residència inesperat però, a banda de la part negativa del patiment de tanta gent, els residents n’heu pogut extreure una oportunitat d’aprendre i d’agafar experiència com mai”, ha destacat el Dr. Albert Salazar.

A continuació ha pres la paraula Maria Àngels Barba, directora d’Infermeria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, que ha volgut agrair també la tasca dels 140 tutors que han acompanyat els residents durant tota la seva formació. Maria Àngels Barba ha volgut destacar els valors que ha portat l’esforç fet durant la pandèmia: “el treball en equip de tots els professionals, sanitaris o no; la flexibilitat de tothom per incorporar-se a llocs de feina que no eren els habituals, fins i tot en el cas dels residents havent d’aturar la rotació de la vostra especialitat; i la vocació de servei de tots els que hem escollit la professió sanitària”. 

Per la seva banda, el Dr. Antonio Roman, director assistencial de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha felicitat els joves metges “per l’elecció de l’hospital, un dels millors del país; perquè heu adquirit una formació sòlida; i perquè heu begut de l’ADN de Vall d’Hebron, que és la nostra manera de treballar, de donar servei a la comunitat i de tenir l’assistència com a bandera”.

També ha intervingut a la celebració la Dra. Mónica Rodríguez, directora de Docència, que ha agraït als residents “l’impuls i energia que aporteu quan entreu a l’Hospital, que ens dona força per ser encara més autocrítics i seguir creixent”. La Dra. Mónica Rodríguez també ha destacat les habilitats no tècniques que els residents han après durant la formació com ara la comunicació en equips multidisciplinaris i la presa de decisions difícils en moments crítics.

Després dels parlaments s’ha desvetllat per sorpresa la identitat dels dos padrins de la promoció: el cantant de Jarabe de Palo i compositor Pau Donés, que ha agraït l’esforç dels residents, i el periodista Jordi Évole, que a través d’un vídeo ha reivindicat la tasca dels sanitaris i la millora de les seves condicions laborals.

Per acabar, s’han entregat cinc beques post Formació Sanitària Especialitzada a cinc dels residents de la promoció.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.