Els serveis de Farmàcia, Psiquiatria i Nefrologia recullen el Premi OAT Adherència a Vall d’Hebron

El premi OAT Adherència en Farmàcia Hospitalària és un reconeixement públic a les entitats i persones que en l’àmbit de la salut han desenvolupat projectes o plans per millorar l’adherència als tractaments de persones amb malalties cròniques.

12/12/2019

El Dr. Daniel Seron, cap del Servei de Nefrologia de Vall d’Hebron, la Dra. Maria Queralt, cap del Servei de Farmàcia, i el Dr. Josep Antoni Ramos Quiroga, cap del Servei de Psiquiatria, han estat els encarregats de recollir el Premi OAT Adherència en la categoria de Farmàcia pel Programa interdisciplinari per a la millora de l’adherència al tractament immunosupressor en pacients trasplantats de ronyó. L’objectiu del guardó és contribuir al reconeixement públic de les entitats i persones que han desenvolupat projectes i plans per millorar l’adherència als tractaments dels pacients crònics.

En l’acte d’entrega del reconeixement, a més, hi ha participat el Dr. Antonio Roman, Director Assistencial de Vall d’Hebron, el Sr. José Luis Casteig, CEO del Grup OAT i la Sra. María Teresa Valle, directora de VA&P d’Amgen.

El Grup OAT és una organització independent i multidisciplinària que ofereix solucions integrals basades en les àrees d’adherència, cronicitat i pacients. Organitza aquest premi, que ja compta amb dues edicions, amb la voluntat de donar suport a projectes que millorin la salut i la qualitat de vida dels pacients.

El Programa interdisciplinari per a la millora de l'adherència al tractament immunosupressor en pacients trasplantats de ronyó

El programa està orientat a pacients que han estat trasplantats de ronyó i en els quals han transcorregut entre tres i 24 mesos des de la intervenció. S’estructura en 8 sessions d’1,5 hores en què participa un grup terapèutic format per entre 10 i 15 persones.

Actualment, s’estan avaluant els resultats dels 10 pacients que ja hi han participat. Es pretén demostrar que la intervenció psicològica grupal millora l'estat dels pacients trasplantats i millora l'adherència. D'aquesta manera, també disminuiria la probabilitat de presentar nivells de fàrmac infraterapèutics i la simptomatologia ansiosa i depressiva. A partir del mes de gener, es preveu que entre 10 i 12 persones trasplantades s’incorporin també al programa multidisciplinari enfocat al compliment del tractament en aquests pacients, fonamental en l’evolució de la malaltia.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.