Empoderament, aprofitar les oportunitats i motivació: sent el missatge de les professionals de Vall d’Hebron el 8-M

La Dra. Patricia Pozo, la Dra. Cristina Saura, la Dra. Marta Ribasés i Estefania Anguita, investigadora predoctoral, reflexionen com a dones científiques

06/03/2020

Apostar per les oportunitats que es presenten, motivació per aconseguir els objectius i empoderament per tal d’accedir als càrrecs de responsabilitat als hospitals i centres de recerca. Són els missatges que transmeten en aquest vídeo, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, la Dra. Patricia Pozo Rosich, cap de la Unitat de Cefalea de Vall d’Hebron, cap del Grup de Recerca en Cefalea i Dolor Neurològic del VHIR i responsable del Migraine Adaptive Brain Center; la Dra. Cristina Saura, cap de la Unitat de Mama del Servei d'Oncologia i investigadora principal del Grup de Recerca en Càncer de Mama del VHIO;  la Dra. Marta Ribasés, investigadora principal del Grup de Recerca en Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del VHIR, i Estefania Anguita, investigadora predoctoral del Grup de Recerca Biomèdica en Tumors de l'Aparell Digestiu del VHIR.  

“Jo he sentit a vegades que he tingut oportunitats a les que he decidit renunciar perquè la meva carrera professional creixia alhora que meva vida personal i familiar”, reconeix la Dra. Cristina Saura, que destaca: “les oportunitats hi són i som nosaltres les que hem de decidim si volem apostar per elles”.

La Dra. Marta Ribasésreconeix que “és cert que els càrrecs de responsabilitat als centres de recerca i hospitals estan majoritàriament ocupat per homes, però el que hem de fer les dones és empoderar-nos i presentar-nos a les places a les quals estem totalment capacitades”, anima.

 “M’agradaria que en el futur hi hagi més nenes amb la il·lusió d’arribar a llocs de feina com el meu, a hobbies, diria jo, ja que treballar en alguna cosa que t’agrada és la primera motivació per aconseguir el que et proposes”, reflexiona la Dra. Patricia Rosich.

Com a estudiant predoctoral i membre d’una nova generació, Estefania Anguita ha observat que les dones són més nombroses en aquesta etapa, “però quan mires cap a dalt el nombre de nois és més gran i les noies va disminuint”.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.