Ens sumem al projecte PortAventura Dreams village per millorar la qualitat de vida dels pacients pediàtrics

Fundació PortAventura ha presentat avui el seu projecte PortAventura Dreams, un village situat dins del resort que buscarà oferir una experiència única a nens amb malalties greus i les seves famílies que hagin estat ingressats a Vall d’Hebron o altres centres. Així mateix, professionals de Vall d’Hebron realitzaran un estudi psicològic per avaluar els beneficis de l’oci en la salut. 

06/05/2019

PortAventura Dreams, una iniciativa pionera a Europa i que comptarà amb una inversió de més de quatre milions d’euros, crearà un espai diferent i lúdic per aconseguir un efecte positiu sobre la recuperació dels nens. El projecte es troba en l’equador de la seva fase de construcció.

L’Hospital Vall d’Hebron és un dels centres que s’ha sumat al projecte, juntament amb l’Hospital Infantil Universitari Niño Jesús, l’Hospital Sant Joan de Déu i Creu Roja. El projecte, concebut com un espai lúdic i d’interacció, té com a objectiu generar un efecte positiu sobre la recuperació des d’un punt de vista psicològic, al mateix temps que permetrà alimentar nous moments d’unió familiar. El vídeo promocional del projecte està protagonitzat per la Joyce, una pacient de Vall d’Hebron, qui també ha assistit a la presentació del projecte.

Com ha assenyalat el Dr. Vicenç Martínez Ibáñez, gerent de l'Hospital Vall d’Hebron, “contribuir a aquest projecte és un pas més en la línia de posar al pacient i la família en el centre de la nostra activitat. És una oportunitat única per a unir famílies que ho han passat molt malament”. D’altra banda, Arturo Mas-Sardá, president de PortAventura World, ha comentat que “l'arribada de PortAventuraDreams village ens permet continuar generant un valor real per a la societat a través d'un projecte que pretén fer més suportable la malaltia, no únicament per al nen, sinó també per a la seva família, que és una peça fonamental en el procés de recuperació”.

 

Estudi psicològic pioner

Així mateix, professionals de Vall d’Hebron realitzaran un estudi psicològic pioner amb l’objectiu de trobar evidències científiques dels beneficis de l’oci en la salut. D’aquesta manera, els experts avaluaran com influeix en el nen al final del tractament tornar amb la seva família a la normalitat fora de l’hospital i gaudint tots junts d’unes vacances. Com ha explicat el Dr. Josep Antoni Ramos-Quiroga, cap de Psiquiatria, “lluitar contra una malaltia greu és una situació que comporta una gran càrrega emocional per a les famílies. Els pacients viuen molt estrès emocional. Estar una setmana fora de l’hospital i gaudir de les atraccions ajuda a tornar a la normalitat i és un estímul per a la fase final del tractament”.

 

9.000 m² situats dins de PortAventura World

PortAventura Dreams village, que té previst inaugurar-se durant el mes de setembre, ocuparà un espai de prop de 9.000 m² situat dins de PortAventura World. El village comptarà amb 6 habitatges de 130m², totalment adaptades, que podran allotjar simultàniament fins a 6 famílies. El projecte se centrarà en menors de 4 i 17 anys que pateixin (o hagin patit) malalties greus, recollides en el llistat que elabora el Ministeri de Sanitat. 

L’elecció de les famílies que podran participar en l’experiència de PortAventura Dreams village es farà a través d’un comitè format per metges i assistents socials dels hospitals col·laboradors, i altres experts de l’àmbit de la salut. La previsió és que un total de 170 famílies puguin gaudir del programa PortAventura Dreams anualment, una xifra que anirà augmentant amb el temps. 

Les famílies tindran una estada de sis dies totalment gratuïta en un habitatge unifamiliar completament adaptat, que estarà situat en el village. El paquet inclourà l’accés als tres parcs de PortAventura World i la possibilitat de gaudir d’activitats exclusives per a les famílies, dinamitzades per grups de voluntaris de Fundació PortAventura. Les activitats també inclouran visites a l’entorn, com per exemple a la Tarragona romana o a la Ruta de Gaudí de Reus.

A l’acte de presentació han assistit també els principals donants fundadors, la contribució dels quals està fent possible la materialització de PortAventura Dreams: El Corte Inglés, Fundació Barça, Fundació Cruyff, Fundació Probitas, “la Caixa”, LG, Mango i Mediapro.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.