Eric Abidal visita Vall d’Hebron per fer lliurament d’una donació a un projecte de recerca en càncer infantil

La Fundació Eric Abidal col·labora amb el VHIR des de 2018 contribuint al finançament d'un projecte de recerca sobre la inhibició de la metàstasi del cáncer.

04/02/2020

Amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, la Fundació Eric Abidal visita el Campus Vall d’Hebron per fer lliurament del xec simbòlic corresponent a la donació per al projecte “El bloqueig farmacològic de la metàstasi com a teràpia antidisseminació en els tumors infantils”, una recerca que lidera el doctor Josep Roma al Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

L'objectiu principal de la Fundació Eric Abidal és promoure la recerca per a la millora de la qualitat de vida de nens i nenes malalts de càncer i les seves famílies. Per aquest motiu, a finals de 2018 va signar un acord de col·laboració amb Vall d’Hebron Institut de Recerca per contribuir al finançament d'un projecte de recerca centrat en la inhibició de la metàstasi en els pacients oncològics. Durant aquest temps, la Fundació Eric Abidal ha donat un total de 37.300€ per al finançament del projecte.

El projecte obre una línia de recerca molt nova, centrada en el bloqueig de la metàstasi, mitjançant el desenvolupament de nous fàrmacs que podrien ser capaços de frenar-la en la seva fase inicial, és a dir, en el moment de la implantació. “Existeixen molts fàrmacs per tractar el càncer, però molt pocs –per no dir cap– que estiguin específicament dissenyats per reduir la implantació de les cèl·lules de la metàstasi. Poder conèixer a fons els mecanismes claus que condueixen a la metàstasi en els càncers infantils pot permetre'ns desenvolupar compostos específics per frenar aquest procés en un futur no gaire llunyà”, comenta el Dr. Josep Roma, investigador principal del grup de Recerca Translacional en Càncer en la Infància i l'Adolescència del VHIR.

L'avenç d'aquest projecte pot tenir un elevat potencial en el desenvolupament de noves teràpies basades en el bloqueig de la implantació de la metàstasi, la qual cosa podria obrir una nova via de tractament i traduir-se en un augment de la supervivència dels pacients.

"És increïble el que es pot arribar a aconseguir destinant recursos a la recerca. El suport econòmic permet el desenvolupament de la investigació, però és el constant treball, les ganes i la implicació dels investigadors el que realment té un valor incalculable en tot aquest engranatge", comenta Eric Abidal, CEO de la Fundació Eric Abidal. "A dia d'avui s'ha avançat molt en la cura contra el càncer, s'ha salvat la vida de nens i nenes que anys enrere hauria estat impossible d'imaginar. Però encara queda molt camí per recórrer", afegeix.

La visita a Vall d’Hebron ha començat amb una reunió institucional i posterior presentació del projecte de recerca finançat per la Fundació Eric Abidal. Han assistit Eric Abidal, CEO de la Fundació Eric Abidal; Andrea Martí, gerent de la Fundació Eric Abidal; Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron; Montserrat Giménez, gerent del VHIR; Fran Garcia, director de Comunicació, Estratègia Corporativa i Atenció Ciutadana de Vall d’Hebron; la Dra. Soledad Gallego, cap del grup de Recerca Translacional en Càncer en la Infància i l'Adolescència; i el Dr. Josep Roma, investigador principal del mateix grup.

A continuació, han realitzat una visita al laboratori de Recerca Translacional en Càncer en la Infància i l'Adolescència per a conèixer a la resta de l'equip d'investigadors implicats en el projecte.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.