Estudiants de cors i escoles toquen el piano de cua del Maria Canals a Vall d’Hebron

Les actuacions, que s’estendran fins al 20 de juny, tindran lloc majoritàriament els dijous entre les 18 i les 19 hores

05/02/2019

Estudiants de música de cors i escoles oferiran concerts al vestíbul de l’Hospital General Vall d’Hebron a partir d’aquesta setmana. Les actuacions, que s’estendran fins al 20 de juny, tindran lloc majoritàriament els dijous entre les 18 i les 19 hores. Aquests concerts s’emmarquen dins el projecte Maria Canals Educa, que promou més d’un centenar d’activitats didàctiques a diferents espais, dirigides sobretot a estudiants de música i d’ensenyament general, així com a persones grans. Inaugura el programa de concerts el Conservatori Professional Liceu aquest dijous.

Els concerts tindran com a element principal el piano de cua situat durant tot l’any al  vestíbul principal de l’Hospital Vall d’Hebron des del juny de 2017 gràcies a la iniciativa Maria Canals porta cua, en la qual col·labora l’associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals i la Fundació Paliaclínic. L’objectiu és que tant pacients com visitants i personal sanitari s’animin a tocar-lo, per tal de popularitzar aquest instrument entre la ciutadania. La música beneficia la gent que passa per l’hospital en la mesura que genera sentiments positius i crea una atmosfera de pau i repòs, considera el gerent de Vall d’Hebron, Vicenç Martínez. 

Maria Canals porta cua

El Maria Canals porta cua ha col·locat, només en els darrers quatre anys, 400 pianos de cua en espai públics de tot l’Estat, a l’abast de qualsevol persona que vulgui tocar-los. Es tracta de la iniciativa amb més èxit de l’OFF concurs, el programa educatiu, social i divulgatiu de l’associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona, que té com a finalitat promoure la pràctica del piano i facilitar-ne l’accés entre el conjunt de la societat. L’associació, que porta el nom de la prestigiosa concertista i pedagoga, treballa per trencar les barreres socials i culturals tradicionalment associades a la pràctica musical, en particular en l’àmbit de la música clàssica i el piano.

Programa de concerts del Maria Canals Educa a Vall d’Hebron

Els concerts del Maria Canals Educa, d’una hora de durada, que es desenvoluparan al vestíbul de l’Hospital General Vall d’Hebron són els següents:

7 de febrer, Conservatori Professional Liceu, 18 hores

14 de febrer, Escola de Música Oriol Martorell, 18 hores

28 de febrer, Conservatori Municipal de Barcelona, 18 hores

7 de març, Escola de Música Àngels Casas (EMAC), 18 hores

14 de març, Escola de Música Sant Gervasi, 18 hores

20 de març, Coral Hospital Vall d’Hebron, 18 hores

28 de març, Conservatori de Badalona, 18 hores

4 d'abril, Gospel Optometrist Choir, 18 hores

11 d'abril, Cor de Noies de l’Orfeó Gracienc, 18 hores

25 d'abril, Escola de Música Estudi Musical 143, 18 hores

16 de maig, Escola de Música Can Ponsic, 18 hores

6 de juny, Cor Coral·lí, 18:30 hores

13 de juny, Escola de Música Virtèlia, 18 hores

20 de juny, Escola de Música Nou Barris, 18 hores

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.