Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
La ressonància magnètica ofereix, enfront de l’ecocardiografia, un poder diagnòstic més gran i pot predir esdeveniments adversos.
Una investigació titulada “Ejection Fraction by Echocardiography for a Selective Use of Magnetic Resonance After Infarction” i publicada a Circulation: Cardiovascular Imaging, ha demostrat que, en alguns pacients, la realització d'una ressonància magnètica cardíaca, en lloc d’una ecocardiografia, pot ajudar a predir la probabilitat de patir futurs esdeveniments adversos, com la defunció o l'ingrés per insuficiència cardíaca.
Aquest treball ha comptat amb la col·laboració d’investigadors de Vall d’Hebron, dirigits pel Dr. José Fernando Rodríguez-Palomares, responsable de la Unitat d'Imatge Cardíaca i Patologia Aòrtica del Servei de Cardiologia i membre del Grup de Malalties Cardiovasculars del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). “Quan ens trobem davant d’un infart de miocardi, amb una ressonància podem tenir una informació més acurada, ja que ens estratifica molt bé quins pacients poden tenir esdeveniments adversos més greus”, explica el Dr. Rodríguez-Palomares. I afegeix: “Tanmateix, la ressonància magnètica és una tècnica costosa i no és pot fer a tothom. Per aquest motiu, aquest estudi ha buscat quin subgrup de pacients es beneficia d’aquesta tècnica, optimitzant mitjans i recursos i centrant-nos en els pacients en els quals el benefici és molt més gran”. El nou estudi contribuirà doncs a una millor selecció dels pacients i, per tant, podria ajudar en un futur a investigar millors teràpies per a l'infart de miocardi.
La recerca ha estat duta a terme per un equip d'investigadors de l'Institut de Recerca Sanitària INCLIVA de l'Hospital Clínic de València, en col·laboració amb investigadors de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron i de l'Hospital Clínic de Barcelona-IDIBAPS, el que ha permès als investigadors reclutar una cohort significativa de més d’un miler de pacients dels tres hospitals que han format part del projecte.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.