La BCN PID Foundation fa una donació de 50.000 euros a Vall d'Hebron per donar continuïtat als programes “Tinc IDP. No estic sol” de pacients pediàtrics i adults

Aquesta quantitat es destinarà a la contractació de dues psicòlogues que coordinaran els projectes destinats a pacients amb immunodeficiències primàries tant en l’àrea pediàtrica com en adults.

16/06/2022

La Fundació Barcelona per a les Immunodeficiències Primàries a Pediatria (BCN PID Foundation) ha fet una donació de 50.000 euros al grup de recerca en Infecció en el Pacient Pediàtric Immunodeprimit del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), per donar continuïtat als programes “Tinc IDP. No estic sol” de pacients pediàtrics i adults amb una immunodeficiència primària. El conveni està vinculat a una beca de La Fundació La Caixa i compta amb el suport de Grífols.

El projecte de les dues psicòlogues generals sanitàries està vinculat a la recerca en l’àmbit de l’atenció psicològica dels pacients amb immunodeficiències primàries atesos principalment al Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus. Totes dues treballen en els projectes: 'Tinc IDP. No estic sol (pediàtric i adults)', que avalua la qualitat de vida i la percepció de la qualitat assistencial per als i les pacients immunodeprimides. Aquests projectes estan alineats amb el programa Som-Hi del Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus enfocat a millorar la transició dels pacients pediàtrics a l’atenció als serveis d’adults. 

El Dr. Pere Soler, cap de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i cap del grup d'Infecció en el Pacient Pediàtric Immunodeprimit del VHIR, emfatitza que "la recerca clínica en aquest àmbit és imprescindible en l’atenció de totes les malalties minoritàries. A més, com els pacients creixen cal que ens hi adaptem amb programes centrats en la transició i l’edat adulta".

Laura López, psicòloga en l’àrea de pediatria, afirma que "és una molt bona oportunitat per detectar els punts de millora en el camp de la qualitat de vida del pacient, millorar la seva estada hospitalària i fer que afronti la malaltia amb més tranquil·litat".

Per part seva, Sònia Rodríguez, psicòloga de l’etapa adulta, considera que "els pacients requereixen un abordatge multidisciplinari al llarg de totes les etapes del cicle vital i és molt important que es cobreixi l'atenció psicosocial per millorar la vivència i afrontament de la seva malaltia".

BCN-PID Foundation és una entitat que té com a principals objectius la promoció de l'excel·lència en el coneixement, estudi i difusió de les immunodeficiències primàries i les complicacions d'origen infecciós que puguin tenir els pacients pediàtrics, així com l'excel·lència en la seva atenció integral per millorar la seva qualitat de vida. La fundació ha col·laborat amb el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus de forma contínua des de l'any 2015.

El projecte de les dues psicòlogues generals sanitàries està vinculat a la recerca en l’àmbit de l’atenció psicològica dels pacients amb immunodeficiències primàries.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.