La Comunidad de Madrid premia a la Dra. Esperanza Zuriguel per la seva tasca de recerca en cures de salut

Els Premis d’Investigació en Cures d’Infermeria busquen visibilitzar el que les infermeres de tot l’Estat estan aportant a la investigació en cures i els beneficis que té la transferència dels resultats en la pràctica clínica, en la gestió dels recursos i serveis i en l’innovació docent.

21/12/2018

En la tercera edició dels Premis d’Investigació en Cures d’Infermeria de l’Hospital Puerta del Hierro, amb els que la Comunidad de Madrid reconeix la tasca investigadora dels professionals d’infermeria, la Dra. Esperanza Zuriguel, coordinadora de recerca en cures de salut de l’Hospital Vall d’Hebron i cap del grup de recerca en cures de salut del VHIR, ha rebut el premi a la millor publicació  per l’article ‘Development and Psychometric Propierties of the Nursing Critical Thinking in Clinical Practice Questionnaire’. El propòsit d’aquest estudi és desenvolupar i validar les propietats psicomètriques del Qüestionari de Pensament Crític d'Infermeria en la Pràctica Clínica, dissenyat per avaluar les habilitats de pensament crític de les infermeres en l'entorn clínic.

En aquesta convocatòria s’han concedit dos premis més: el millor projecte d’investigació en cures, a nivell nacional, ha estat pel treball “Mobilització precoç en la Unitat de Cures Intensives: projecte MOviPRE” liderat des de la Universitat de Barcelona per Marta Raurell. El segon premi ha estat concedit a Cristina Oter per a un projecte multicèntric liderat des de la Universitat Autónoma de Madrid que té com a objectiu identificar les necessitats de cures infermeres que presenten les persones afectades per la Síndrome de Fatiga Crònica-Encefalomielitis Miàlgica.

Aquest lliurament de premis s’ha realitzat en el marc de la celebració de la VII Jornada de Recerca en Infermeria que aquest any s'ha desenvolupat sota el títol 'Cures sense fronteres: diversitat en la salut-malaltia al llarg de la vida' i ha comptat amb la presència del conseller de Sanitat de la Comunidad de Madrid, Enrique Ruiz Escudero.

En aquesta edició dels premis s'han presentat un total de 30 treballs, 17 projectes d'investigació i 13 publicacions, procedents de les comunitats autònomes d'Andalusia, Cantàbria, Catalunya, Extremadura i Madrid. Els treballs presentats estan liderats per infermeres i infermers de tot l’Estat que desenvolupen la seva activitat en diferents àmbits: hospitals, universitats, centres d'Atenció Primària i residències, entre d'altres.

El jurat que ha valorat aquests premis ha estat compost per 21 infermeres amb coneixements en Metodologia de la Recerca que pertanyen a diferents àmbits i a nou comunitats autònomes diferents.

Amb aquest tipus d'iniciatives es busca visibilitzar el que les infermeres de tot l’Estat estan aportant a la investigació en cures i els beneficis que té la transferència dels resultats en la pràctica clínica, en la gestió dels recursos i serveis, en innovació docent i en multitud de camps que són abordats per infermeres de molts àmbits assistencials diferents: docents, gestors, investigadors.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.