La Consellera de la Presidència, Meritxell Budó i Pla, visita Vall d'Hebron

Acompanyada de l'Associació FADAM, la consellera Budó ha pogut conèixer de primera mà la tasca assistencial i la recerca en càncer infantil de Vall d'Hebron.

01/10/2020

Aquest matí l'Hble Sra. Meritxell Budó i Pla, Consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, ha visitat Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus de la mà de l’Associació FADAM per mostrar el seu suport a la recerca, en especial a l’enfocada al càncer infantil i també per agrair i reconèixer el treball de tots els professionals de Vall d’Hebron durant la primera onada de la pandèmia de COVID-19.

A la trobada van assistir el Dr. Joan X. Comella, director del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR); el Sr. Antoni Manzanares, president de l’Associació Benèfica Familiars i Amics d’Àngel Manzanares (FADAM); la Dra. Rocio Cebrián, subdirectora Assistencial de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron; la Sra. Montserrat Giménez, gerent del VHIR; el Dr. Lucas Moreno, cap del servei d’ Oncologia i Hematologia Pediàtrica de Vall d’Hebron; la Dra. Soledad Gallego, cap del grup de Recerca Translacional en Càncer en la Infància i l’Adolescència del VHIR; el Dr. Josep Sánchez de Toledo, membre del mateix grup; i els doctors Miquel Segura i Josep Roma, investigadors principals de les dues grans línies de recerca en oncologia pediàtrica: els tumors cerebrals i els sarcomes.

El Dr. Joan X. Comella ha destacat “la importància de la recerca en qualsevol tipus de malaltia, però especialment en aquelles que tenen un pitjor pronòstic” i ha agraït “el suport d’entitats i associacions com FADAM que des de fa més d’una dècada col·laboren aportant fons per la investigació del càncer infantil”. De la mateixa manera ha donat les gràcies a la consellera Budó per una visita que ajuda a donar visibilitat a la recerca que es fa a Vall d’Hebron i que “està a l’altura dels millors centres internacionals”, ha afirmat.

Per la seva banda, la consellera Meritxell Budó ha recalcat “el compromís del govern amb la recerca i amb la millora del sistema sanitari català”. En el cas del càncer infantil, considerat una malaltia minoritària, “cal donar-li visibilitat, perquè afecta molts nens i nenes del nostre país i de tot el món”, ha afirmat. També ha aprofitat la seva intervenció per fer un reconeixement als treball de tots els professionals de Vall d’Hebron que han estat en primera línia lluitant contra la COVID-19, tant en l’àmbit hospitalari com en la recerca.

El Sr. Antoni Manzanares ha aprofitat per recordar que “el millor regal que podem fer als nens és la vida i per això lluitem, perquè el càncer no segueixi provocant més morts”. “Si falten recursos, farem el que calgui per aconseguir-los i ens hem d’implicar tota la societat”, ha afegit.

La  Dra. Rocío Cebrián ha volgut destacar “la qualitat dels professionals que formen part de l’Hospital Infantil de Vall d’Hebron, què és excel·lent i que manté un binomi entre assistència i recerca en benefici del pacient”. “I això ens ha permès millorar els resultats en salut i en qualitat de vida. En el cas dels pacients pediàtrics oncològics vol dir que hem aconseguit que molts es curin i quan no és possible que visquin més anys i amb millor qualitat de vida”, ha comentat.

Els doctors Josep Sánchez de Toledo i Soledad Gallego han fet un breu repàs per l’evolució de l’abordatge del càncer infantil en les darreres dècades. Han lloat la feina que han fet tant el servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica com els investigadors del grup de Recerca Translacional en Càncer en la Infància i l’Adolescència i han agraït les donacions que reben des de l’àmbit privat que sovint fan possible grans avenços en la recerca.

Un cop finalitzada la reunió s’han dirigit als laboratoris del grup de Recerca Translacional en Càncer en la Infància i l’Adolescència on els doctors Miquel Segura i Josep Roma han explicat les principals línies de recerca que lideren i que estan enfocades a millorar els tractaments dels tumors cerebrals infantils, entre ells el neuroblastoma; i els sarcomes.

Per últim, s’han desplaçat a l’Hospital Infantil per visitar l’Hospital de Dia d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica on esperaven el Dr. Antonio Roman, Director Assistencial de Vall d’Hebron; M Àngels Barba, directora d’Infermeria de Vall d’Hebron i Esther Díaz, supervisora d’infermeria d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica. Juntament amb el Dr. Lucas Moreno i Rocio Cebrian ha fet un petit recorregut per la unitat i han explicat a la consellera Budó el seu funcionament, els pacients que atenen i el model d’humanització de Vall d’Hebron per oferir un entorn el més amable i acollidor possible als infants.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.