La Dra. Doris Grinspun fa una crida a transformar la infermeria a través del coneixement

Grinspun ha posat en marxa el programa de reconeixement BPSO (Best Practice Spotlight Organizations), del qual Vall d’Hebron forma part, basat en l'adopció de guies de bones pràctiques en infermeria sustentades en l'evidència científica
22/05/2019

“Els pacients i les seves famílies no es mereixen a cap professional de la infermeria que continuï fent les coses d'una manera perquè així s'ha fet sempre”. Amb aquesta filosofia la Dra. Doris Grinspun, primera infermera investida doctora honoris causa per la Universitat de Lleida, va posar en marxa el programa de reconeixement BPSO (Best Practice Spotlight Organizations), que persegueix transformar la infermeria a través del coneixement i l'aplicació de la recerca en cures. 

L'acreditació l'atorga la Registered NursesAssociacion of Ontario (RNAO), de la qual Doris Grinspun és gerent executiva. Aquesta associació desenvolupa, difon i dóna suport activament a l'adopció de guies de bones pràctiques basades en l'evidència sobre temes clínics perquè aquestes impactin en la qualitat de vida dels pacients i el funcionament d'organitzacions i el sistema de salut de tot el món. “Es tracta de generar un moviment social i de coneixement”, ha resumit avui la Dra. Doris Grinspun en Vall d’Hebron durant la seva conferència “Futur posicionament estratègic de la infermeria”.

Vall d’Hebron és un dels Centres Compromesos amb l'Excel·lència en Cures d'Infermeria (CCEC) gràcies a aquesta acreditació, que va rebre de la RNAO a través de la Unitat de Recerca de Cures de la Salut de l'Institut de Salut Carlos III. En total, BPSO funciona com una xarxa global que representa a més de 800 organitzacions de serveis de salut i institucions acadèmiques de tot el món.

Les Guies de Bones Pràctiques són eines que proporcionen directrius i recomanacions clares per a “propiciar l'excel·lència en la pràctica i facilitar la presa de decisions en les cures de la salut i que això tingui un resultat positiu sobre els pacients”, ha recordat Doris Grinspun en la seva conferència. “El canvi real és quan una infermera pot anar a la seva unitat i si veu que s'està fent una cosa mal feta poder argumentar la seva posició en base a un llibre que li dóna suport i unifica criteris”, ha resumit. El rigor metodològic és clau en el desenvolupament de les guies, tant pel que fa la selecció de temes com en el panell d'experts seleccionat, el desenvolupament de recomanacions o la seva actualització.

A judici de Grinspun, malgrat les resistències puntuals en alguns professionals més reticents al canvi, “els resultats de les guies estan allà”. L'objectiu del programa de coneixement BPSO és sistematitzar, unificar coneixement i resoldre situacions que es plantegen en el tracte diari amb els pacients.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.