La Dra. Magda Campins, nomenada presidenta del Comitè Científic Assessor de la COVID-19 de Salut per a l’abordatge de control de la pandèmia

El Comitè, creat a proposta del conseller Josep Maria Argimon, l’integren persones vinculades al coneixement científic de diferents professions i àmbits de treball, cinc de les quals són professionals de Vall d’Hebron.

27/09/2021

La Dra. Magda Campins, cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i cap del Grup de Recerca en Epidemiologia i Salut Pública del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha estat nomenada presidenta del Comitè Científic Assessor de la COVID-19, un òrgan assessor per a l’abordatge d’estratègies de control de la pandèmia a Catalunya constituït pel Departament de Salut que actuarà amb independència de criteri en l’exercici de les seves funcions.

A banda de la presidència i la secretaria, el Comitè comptarà amb la participació de 32 vocals, d’entre els quals hi ha quatre professionals de Vall d’Hebron. Es tracta del Dr. Tomàs Pumarola, cap del Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i cap del Grup de Recerca en Microbiologia del VHIR; la Dra. Anna Suy, cap de Secció d’Obstetrícia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigadora principal del Grup de Recerca en Medicina Materna i Fetal del VHIR; el Dr. Benito Almirante, especialista en Malalties Infeccioses i cap del Grup de Recerca en Malalties Infeccioses del VHIR, i el Dr. Antoni Soriano, facultatiu de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigador principal del Grup de Recerca en Infecció en el Pacient Pediàtric Immunodeprimit del VHIR.

El Departament de Salut i la Secretaria de Salut Pública han treballat els darrers mesos i de manera continuada en contacte amb els diversos experts que hi ha al país a l’hora d’assessorar les diferents accions de control de la pandèmia. Per tal de constituir formalment aquest Comitè Assessor, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha decidit fer un pas més i aprovar la creació d’aquest Comitè.

El Comitè Científic Assessor de la COVID-19, actuarà com a òrgan d’assessorament tècnic, d’acord amb el seu coneixement científic, en la determinació de les estratègies de control de la COVID-19 del Departament de Salut i emetrà recomanacions i propostes sobre l’abordatge de la problemàtica que la pandèmia planteja. 

Estarà format per un mínim de 20 i un màxim de 35 membres d'entre professionals de reconegut prestigi en el camp de la sanitat, la medicina, les ciències de la salut i les ciències socials, jurídiques i econòmiques. Tots els seus integrants són nomenats per un període de tres anys.

La independència de criteri en el funcionament del Comitè és una garantia de servei de la ciutadania. Per això, la seva composició és prou àmplia per assegurar que puguin contribuir a conformar l’activitat  assessora persones vinculades al coneixement científic des de diferents professions i àmbits de treball.

Per garantir l’operativitat del Comitè, es preveu que, a més d'en sessió plenària, actuï també en comissions de treball. El comitè es reunirà en sessió ordinària, com a mínim una vegada cada trimestre i en sessió extraordinària, sempre que ho requereixi el conseller o consellera de salut o el secretari o secretària de salut pública.

La creació d’aquest comitè s’avé amb els consells de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que ha assenyalat com a bona pràctica per als governs en la gestió de la pandèmia, el fet de comptar amb un comitè científic assessor de caràcter independent.

 

Composició del Comitè Científic Assessor de la COVID-19

Presidència: Magda Campins Martí

Secretària:  Montserrat Martinez Marcos (Secretària Salut Pública) 

Vocals

1.        Daniel Prieto-Alhambra

2.        Sílvia de Sanjose Llongueras

3.        Julià Blanco Arbués

4.        Antoni Plasència Taradach

5.        Antoni Trilla García

6.        Tomàs Pumarola  Suñé

7.        Oriol Mitjà Villar

8.        Miquel Pujol Rojo

9.        Clara Prats Soler

10.      Àlex Arenas Moreno

11.      Yoseba Cánovas Zaldua

12.      Anna Suy Franch

13.      Anna Forcada Arcarons

14.      Jaume Sellarès Sallàs

15.      Salvador Macip Maresma

16.      Juan Pablo Horcajada Gallego

17.      Joaquin Lopez-Contreras  González

18.      Robert Güerri Fernández

19.      Josep M Jansà López del Vallado

20.      Alba Vilajeliu Balagué

21.      Begoña Roman Maestre

22.      Guillem López Casasnovas

23.      Antoni Soriano  Arandes

24.      Albert Bosch Navarro

25.      Joaquim Sagalès Coma

26.      Coral Fernandez Solana

27.      Antoni Sisò  Almirall

28.      Josep Corbella Domenech

29.      Francesc Fina Avilès

30.      Jordi Casabona i Barbarà

31.      Benito Almirante Gragera

32.      Roger Paredes Derios

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.