La Dra. María José Soler, escollida editora en cap de la revista Clinical Kidney Journal

La Dra. María José Soler, nefròloga de Vall d'Hebron i el VHIR, es convertirà, el juny de 2022, en la primera editora en cap de la revista especialitzada Clinical Kidney Journal.

19/07/2021

La Dra. María José Soler, nefròloga del Servei de Nefrologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i investigadora principal del grup de Nefrologia del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha estat nomenada recentment editora en cap de la revista especialitzada Clinical Kidney Journal (CKJ).

La revista pertany a l'ERA-EDTA (Associació Renal Europea - Associació Europea de Diàlisi i Trasplantaments), i se situa en el primer quartil de l'especialitat. L’ERA-EDTA és una organització formada per més de 9.000 clínics i científics dels camps de la nefrologia, la diàlisi, i el trasplantament renal i la hipertensió, entre d'altres. Pretén avançar en la ciència mèdica mitjançant la promoció d'avenços fonamentals i clínics en aquestes àrees, i edita també altres publicacions com la revista NDT Nephrology and Dialysis Trasplantation.

Clinical Kidney Journal, per la seva banda, és una de les seves revistes mensuals, que cobreix notícies d'interès per als nefròlegs de tot el món. És totalment online i Open Access, i pretén ser un recurs educatiu i de formació que integri la investigació clínica, translacional i educativa en la pràctica clínica, i promoure la innovació en el camp de la nefrologia.

La Dra. Soler ha destacat la importància d'aquest nomenament. "És una gran responsabilitat, ja que, conjuntament amb els editors de l'CKJ, es decideixen els articles i el format i futur de la revista. Un dels meus objectius és promocionar el social media i la participació de tots els nefròlegs i afins de la nefrologia, que sigui una revista dinàmica, moderna i internacional".

La Dra. María José Soler, que estrenarà el càrrec el juny de 2022, forma part dels consells editorials de les revistes Clinical Kidney Journal, BMC Nephrology i Kidney Blood Pressure Research. És membre també del comitè científic d'American Society of Nephrology (ASN) News, així com editora convidada de diverses edicions especials sobre nefrologia. A més, és membre del consell directiu de la Societat Espanyola de Nefrologia.

"Per a mi, és un honor ser la primera dona editora cap del CKJ. El llistó està molt alt i treballaré de valent perquè la revista segueixi creixent", afirma la Dra. Soler.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.