La Dra. Sara Marsal guanya un premi trifermed a l'Impacte Social en Salut

La cap del Servei de Reumatologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i del grup de recerca en Reumatologia del VHIR és una reumatòloga de prestigi i trajectòria professional reconegut.

11/07/2023

La Dra. Sara Marsal, cap del Servei de Reumatologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i del grup de recerca en Reumatologia de la Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha rebut el Premi Trifermed a l'Impacte Social en Salut. Els Premis trifermed tenen com a objectiu reconèixer les persones i organitzacions que es dediquen a millorar la qualitat de la salut i a tenir un impacte positiu a la societat.

La Dra. Sara Marsal és una prestigiosa reumatòloga amb una destacada carrera en aquest camp. Va completar els seus estudis de Medicina a la Universitat de Navarra i es va doctorar a la Universitat de Barcelona.

El 2000, la Dra. Marsal va fundar el grup de recerca en Reumatologia del VHIR, centrat en les malalties inflamatòries immunomediades (IMID). La seva investigació pionera utilitzant tecnologies òmiques ha estat publicada a revistes biomèdiques de renom, identificant noves dianes terapèutiques i perfils moleculars relacionats amb el diagnòstic i la resposta al tractament de les IMID. És coinventora de patents en el camp de la medicina de precisió per a les IMID.

Dirigeix el Consorci IMID, una xarxa d'investigadors clínics capdavanters en reumatologia, dermatologia i gastroenterologia, centrada en la caracterització molecular d'IMID a través d'enfocaments multiòmics. La Dra. Marsal també dirigeix el Biobanc IMID al VHIR, que alberga una important col·lecció de mostres biològiques úniques de pacients amb IMID.

El 2015, la Dra. Marsal va cofundar IMIDomics, una spin-off biotecnològica del VHIR especialitzada en la identificació innovadora de dianes i la medicina de precisió per a l'IMID. També coordina un prestigiós projecte europeu H2020 sobre teràpies combinades per a IMID utilitzant la biologia de sistemes.

La dedicació de la Dra. Sara Marsal a l'avenç dels coneixements mèdics i a la millora de l'atenció als pacients ha esdevingut una figura influent en el camp de la reumatologia. Els seus èxits excepcionals, esforços de recerca i funcions de lideratge demostren el seu compromís amb la millora de la comprensió i el tractament de les malalties inflamatòries immunomediades.

En paraules de la Dra. Marsal, "moltes gràcies per aquest premi tan especial. Em sento molt feliç i honrada de ser reconeguda pel meu treball en la millora de la qualitat de l'assistència sanitària a la nostra societat. Em motiva la passió i el desig fer del món un lloc millor, i estic agraïda de formar part d'una comunitat de persones que comparteixen aquest objectiu. Un cop més, moltes gràcies”.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.