La SEC reconeix la qualitat assistencial de Vall d’Hebron en baló de contrapulsació intraaòrtica

La Societat Espanyola de Cardiologia (SEC) ha atorgat avui el segell
SEC-EXCEL·LENT a quatre processos i procediments cardiològics: SCACEST (síndrome coronària aguda amb elevació del segment ST), fibril·lació auricular, rehabilitació cardíaca i BCPIAo (baló de contrapulsació intraaòrtica). Vall d’Hebron ha estat reconegut en BCPIAo.

 

25/03/2019

La Societat Espanyola de Cardiologia (SEC) ha acreditat avui la qualitat assistencial de 24 hospitals espanyols en quatre processos i procediments cardiològics: SCACEST, fibril·lació auricular, rehabilitació cardíaca i baló de contrapulsació intraaòrtica (BCPIAo). En un acte celebrat a la Casa del Cor de Madrid, set centres han rebut el segell SEC-EXCEL·LENT en SCACEST, set en fibril·lació auricular, deu en rehabilitació cardíaca i vuit en BCPIAo. Amb el seu programa SEC-QUALITAT, la SEC audita i acredita la qualitat assistencial en cardiologia amb l’objectiu de millorar la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties cardiovasculars.

El baló de contrapulsació intraaórtica (BCPIAo) ha estat el dispositiu de suport ventricular més utilitzat durant dècades. Malgrat l’àmplia experiència que existeix en el seu ús, el seu paper en el maneig dels diferents escenaris del pacient cardiòpata segueix sense definir-se clarament, en gran part a causa de l’escassa evidència fonamentada en estudis prospectius i aleatoritzats. Vall d’Hebron ha rebut el segell SEC-EXCEL·LENT en BCPIAo juntament amb altres set hospitals. 

  • Hospital Universitari Vall d’Hebron 
  • Complex Hospitalari Gregorio Marañón(Comunitat de Madrid)
  • Complex Hospitalari Universitario de Vigo (Galícia)
  • Hospital Clínic San Carlos (Comunitat de Madrid)
  • Hospital Clínic Universitari de Valladolid (Castella i Lleó)
  • Hospital Universitari 12 de Octubre (Comunitat de Madrid)
  • Hospital Universitari de Bellvitge (Catalunya)
  • Hospital Universitari Puerta de Hierro de Majadahonda (Comunitat de Madrid)


El Sistema Regional de la Comunitat Autònoma del País Basc ha rebut el segell SEC-EXCEL·LENT en SCACEST, convertint-se així en el primer sistema regional que aconsegueix al complet una d’aquestes acreditacions d’excel·lència. El Complex Hospitalari Universitari de Vigo ha rebut una triple acreditació (SCACEST, rehabilitació cardíaca i BCPIAo), mentre que el Complex Hospitalari de Santiago, l’Hospital Clínic San Carlos de Madrid, l’Hospital Universitari de Donostia, l’Hospital Universitari La Paz, l’Hospital Clínic de Barcelona i l’Hospital General Universitari d’Alacant han rebut dues acreditacions cadascun.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.