La Societat Catalana de Farmàcia Clínica atorga el Premi de la Ruta de la Innovació al projecte de formació Play-PROA NEN de Vall d’Hebron

La Societat Catalana de Farmàcia Clínica ha atorgat a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron el Premi de la Ruta de la Innovació pel projecte Play-PROA NEN. Es tracta d’una formació dirigida a professionals i residents de Pediatria, Farmàcia i Microbiologia sobre l’optimització de l’ús dels antimicrobians entre la població pediàtrica mitjançant tecnologia de gamificació. 

16/06/2021

Concretament, el material docent està basat en la resolució de 15 casos clínics organitzats en cinc nivells de joc centrat en l’ús dels antimicrobians en diferents escenaris clínics (tots a Pediatria): urgències de Pediatria/patologia comunitària; cirurgia pediàtrica; UCI pediàtrica; UCI neonatal i Oncologia i Hematologia pediàtriques. L’altre Premi de la Ruta de la Innovació atorgat durant la Jornada ha estat per al projecte “Estandardització i registre dels processos d’Atenció Farmacèutica per a la millora en l’atenció dels pacients ingressats”, presentat per professionals de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

El projecte Play-PROA és una iniciativa del programa PROA-NEN de Vall d’Hebron, iniciat el gener del 2019, per ampliar la formació dels professionals en l’ús dels antimicrobians amb l’objectiu de millorar la salut dels i de les pacients que presenten una infecció mitjançant la reducció dels efectes adversos relacionats amb l’ús d’antibiòtics, com ara l’aparició de resistències, i garantir al màxim l’eficiència dels tractaments. Les persones impulsores d’aquest programa són professionals de Vall d’Hebron de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria, del Servei de Farmàcia de l’Hospital Infantil i del Servei de Microbiologia.

El premi s’ha entregat durant la XXVI Jornada de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica, que s’ha celebrat de manera virtual aquest dimarts 15 de juny. L’objectiu de la Ruta de la Innovació és impulsar la qualitat i la innovació en els serveis de farmàcia hospitalària, compartint projectes de valor i innovadors que hagin demostrat resultats assistencials rellevants i es puguin implantar en altres centres. Ha intervingut per agrair l’entrega del premi Aurora Fernández, farmacèutica especialista en Farmàcia Hospitalària del Servei de Farmàcia de l’Hospital Infantil i Hospital de la Dona Vall d’Hebron. “L’equip de PROA NEN agraïm a la Societat Catalana de Farmàcia Clínica que posi en valor projectes innovadors com aquest i ens ajudi a difondre i compartir el coneixement a serveis de Farmàcia d’altres centres”, ha dit Aurora Fernández, que també ha destacat la importància de posar les noves tecnologies al servei de la docència i la formació, per exemple en el bon ús dels antimicrobians, com és el cas. El premi consta d’una aportació econòmica per al projecte i l’organització d’una jornada de presentació al propi Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Aquest és el segon cop que l’Hospital Universitari Vall d’Hebron guanya un premi de la Jornada de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica. En l’edició del 2019, el “Projecte d’atenció farmacèutica i educació sanitària pel tractament antibiòtic domiciliari endovenós (TADE)” va guanyar el Premi Ruta de l’Excel·lència.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.