La Unitat de Cirurgia Sèptica Osteoarticular de Vall d'Hebron ha organitzat el XIII Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Fixació Externa i Cirurgia Reconstructiva (SEFExCR)

El Dr. Pablo Corona, cirurgià ortopèdic de Vall d'Hebron, ha presidit el comitè organitzador del congrés SEFExCR. Rosa Fraile, infermera de quiròfan i referent de quiròfan sèptic de Vall d'Hebron, ha presidit el VII Congrés Satèl·lit SEFExCR.

29/04/2022

La Unitat de Cirurgia Sèptica Osteoarticular (UCSO) de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha organitzat el XIII Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Fixació Externa i Cirurgia Reconstructiva (SEFExCR). El comitè organitzador del congrés ha estat dirigit pel Dr. Pablo Corona, cirurgià ortopèdic de la Unitat de Cirurgia Sèptica Osteoarticular de l'Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats de Vall d'Hebron.

En el congrés s'han tractat temes relacionats amb la reconstrucció de lesions osteoarticulars traumàtiques complexes, les deformitats òssies, les infeccions osteoarticulars i salvament d'extremitat, el tractament de l'acondroplasia, les novetats en l'osteogènesi a distracció per a la reconstrucció de defectes ossis massius, les malalties neuromusculars i les tècniques reconstructives microquirúrgiques, entre altres temes.

Més de 150 cirurgians ortopèdics experts en aquestes patologies complexes s'han donat cita en aquest congrés per intercanviar experiències i debatre sobre les diferents tècniques per al tractament.

El Dr. Pablo Corona explica que un dels punts més rellevants ha estat "la tècnica de reconstrucció amb implants de malles de titani fets a mida amb tecnologia 3D per reconstruir defectes en els ossos, a més de tècniques de reconstrucció amb megapròtesis modulars i a mida, una tècnica que ja fem a Vall d'Hebron".

També s'han tractat temes com la reconstrucció per microcirurgia de defectes ossis, que consisteix en la "reconstrucció d'una part d'un os implantant un tros d'os extret d'una altra part del cos i que ha de ser reconnectat a la circulació sanguínia, la qual cosa s'aconsegueix mitjançant la microcirurgia", detalla el Dr. Pablo Corona.

De manera paral·lela a aquest congrés també s'ha dut a terme el VII Congrés Satèl·lit SEFExCR. Rosa Fraile, infermera de quiròfan i referent de quiròfan sèptic a l'Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats de Vall d'Hebron, ha estat la presidenta d'aquest congrés, on han participat, metges i metgesses, infermers i infermeres expertes en el maneig d'aquestes tècniques complexes, auxiliars d'infermeria, tècnics de raigs i zeladors.

En aquest congrés se li ha donat especial rellevància al vessant humà i personal en el tractament dels pacients, alguns dels quals, que han sofert lesions greus, hi han participat relatant la seva història personal. "Aquest congrés ha estat un èxit tant per l'assistència com per la participació dels assistents en els debats", assegura Rosa Fraile. "El nostre principal objectiu ha estat la cura del pacient i se li ha donat molta importància al vessant humà i personal. Hem pogut comptar amb pacients que han explicat les seves vivències i les seves impressions després de passar per una cirurgia d'aquest tipus", conclou Rosa Fraile.
 

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.