La Unitat del Dolor guanya el premi a la millor comunicació al Congrés Nacional del Dolor

La Unitat del Dolor de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha guanyat el premi a la millor comunicació entre les 267 presentades durant el Congrés Nacional del Dolor, celebrat a Palma de Mallorca.

31/05/2018

La Unitat del Dolor de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha realitzat un estudi sobre els criteris de derivació dels pacients a les unitats de dolor crònic. Aquest treball acaba de ser reconegut, recentment, com la millor comunicació oral durant el Congrés Nacional del Dolor, celebrat a la ciutat de Palma de Mallorca.

En el seu treball, els experts de la Unitat del Dolor de Vall d’Hebron exposen que és necessari millorar els criteris de derivació des d’Atenció Primària a les unitats encarregades de tractar el dolor crònic. Com explica el Dr. Javier Medel, responsable de la Unitat del Dolor de Vall d'Hebron, “és fonamental que vinguin els malalts adequats i que millori la comunicació entre els responsables de les unitats i els metges d’Atenció Primària”. Aquest expert assenyala que “encara hi ha pacients que són derivats a les unitats del dolor sense haver seguit el tractament més òptim prèviament”.

El dolor crònic és un dels principals reptes de salut que afronten els sistemes sanitaris. Degut a l’envelliment de la població i la cronificació de moltes patologies, cada vegada més persones pateixen dolor crònic. Aquest tipus de dolor es defineix com el dolor que presenta una durada superior als tres mesos. Segons alguns registres, més del 75% de les persones de més de 65 anys presenten dolor crònic. Les causes més freqüents són els problemes musculoesquelètics, com les lumbàlgies, l’artrosi o el dolor cervical, però també hi ha dolors crònics tan complicats de tractar com el dolor neuropàtic.

El dolor crònic no és un problema purament físic, ja que pot causar també depressió i ansietat, així com problemes socials, si la persona no pot treballar o redueix la seva vida social.  “Per això, és necessari afrontar aquest problema des d’una perspectiva multidisciplinària”, afegeix el Dr. Medel.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.