Més de 300 assistents a la jornada dels professionals d’infermeria dels cinc hospitals de Barcelona ciutat

La IX jornada organitzada per les direccions infermeres dels cinc grans hospitals de Barcelona va reunir  professionals de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Hospital Clínic de Barcelona, Parc de Salut Mar i Hospital Materno-Infantil de Sant Joan de Déu.

21/10/2018

Els professionals d’infermeria dels cinc hospitals de la ciutat de Barcelona es van reunir a Vall d’Hebron en una jornada centrada en la seguretat en les cures. Una oportunitat perquè cada hospital expliqués quin és el model que ha implementat per garantir la seguretat dels pacients. Durant la inauguració de la jornada, el Dr. Vicenç Martínez Ibáñez, gerent de l’Hospital Vall d’Hebron, va assenyalar que “la seguretat és un problema que s’aborda amb una bona organització”.

D’aquesta manera, durant tota la jornada, professionals de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Hospital Clínic de Barcelona, Parc de Salut Mar i Hospital Materno-Infantil de Sant Joan de Déu van debatre sobre temes com la construcció d’una cultura de seguretat del pacient i com implementar pràctiques innovadores que redueixin el risc d’errades i, per tant, ajudin a garantir la seguretat.

Com explica Maria Àngels Barba, directora d’Infermeria de Vall d’Hebron, “entre tots hem d’aconseguir anar millorant en un tema tan important com és la seguretat dels pacients”. En aquest sentit, Maria Àngels Barba va explicar que, quan, per exemple, es produeix una errada en una punxada, “cal fer una anàlisi per part de totes les persones implicades per saber què ha passat i establir mesures que garanteixin que no torni a succeir”.

D’altra banda, durant la jornada es va celebrar una conferència sobre “Seguretat aèria: model de referència per a la seguretat hospitalària”, per part de Daniel Acosta, instructor en Seguretat i Primers Auxilis de la Canadian Aeronautic Electronics. “El nivell de seguretat als avions és molt elevat –va assenyalar Maria Àngels Barba–, i per aquest motiu, és important analitzar què podem aprendre dels protocols de seguretat dels avions per aplicar als processos hospitalaris”.

Els membres del Comitè Organitzador de la jornada per part de Vall d’Hebron, Montserrat Martínez, presidenta de la Subcomissió de Seguretat en Cures, i Raquel Corredor, vicepresidenta de la subcomissió, van assenyalar que ha estat un èxit poder compartir coneixements i establir sinergies amb referents de seguretat dels cinc hospitals de la ciutat. “És un pas endavant per a integrar la seguretat en la pràctica clínica”, van remarcar. 

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.