PortAventura Dreams obre avui les seves portes a dues famílies de Vall d’Hebron

Vuit pacients pediàtrics de Vall d’Hebron i les seves famílies ja han estat seleccionats per allotjar-se al PortAventura Dreams village, una iniciativa que té com a imatge el Cesc, pacient de l’Hospital Infantil. Avui hi entren les dues primeres famílies.

21/10/2019

Vall d’Hebron participa en el projecte PortAventura Dreams, un village que avui obre les seves portes dins el resort i espera acollir unes 200 famílies de pacients pediàtrics que pateixen malalties greus o cròniques de tot l’Estat el 2020. La iniciativa, pionera a Europa, té com a objectiu propiciar moments d’unió familiar i oci que tinguin un impacte psicològic positiu en la recuperació d’aquests nens i adolescents. L’Hospital Universitari Vall d’Hebron és un dels centres que s’ha sumat a PortAventura Dreams juntament amb l’Hospital Infantil Universitari Niño Jesús de Madrid, l’Hospital Sant Joan de Déu i Creu Roja.

Un total de vuit pacients de 4 a 17 anys de Vall d’Hebron han estat seleccionats en aquesta primera fase, que s’estén fins després de Nadal, per passar sis dies d’estada totalment gratuïta amb les seves famílies al village PortAventura Dreams. Avui hi entren les dues primeres famílies.

Aquest village es tracta d’un espai de 8.850 m² amb sis habitatges de 135 m², espai de joc, camp de futbol i jardins amb accés als tres parcs de PortAventura World, així com un restaurant on s’ofereix servei de menjars als participants i una sala polivalent on els voluntaris de Fundació PortAventura organitzaran el calendari d’activitats i tallers. Cada setmana gaudiran de l’experiència pacients amb malalties similars, per tal que tinguin ocasió de conèixer-se i compartir experiències. Així mateix, les famílies comptaran amb un habitatge unifamiliar completament adaptat.

El Cesc, pacient de l’Hospital Infantil de Vall d’Hebron, és el protagonista del vídeo realitzat per donar a conèixer PortAventura Dreams (pots veure'l en aquest enllaç), un espai diferent i lúdic que ha comptat amb una inversió de més de  quatre milions d’euros.

La Dra. Rocío Cebrián, subdirectora assistencial de Vall d’Hebron, participa en la presentació de #PortAventuraDreams. “Amb l’experiència volem ajudar a trobar el benestar emocional del nen i la família que han patit una malaltia greu o crònica en el moment de la seva recuperació”, ha destacat la Dra. Rocío Cebrián.

“A PortAventura World volem aportar valor real a la societat i el nostre entorn. Les nostres accions des de la palanca social actuen com a eina per conjugar totes les necessitats de canvi i sostenibilitat de la companyia. Avui, com un reflex més dels nostres valors, es posa en marxa el projecte PortAventura Dreams”, ha assenyalat Arturo Mas-Sardá, president de PortAventura World.

Estudi psicològic pioner

Per tal d’avaluar científicament els beneficis de l’oci a la salut, Vall d’Hebron portarà a terme un estudi psicològic pioner que tractarà de mesurar la repercussió d’aquesta estada en família, fora de l’entorn hospitalari, en el benestar emocional de menors malalts al final del tractament. “Existeixen poques investigacions sobre la repercussió d’intervencions breus que combinin aspectes lúdics i terapèutics en el benestar de nens i nenes amb malalties greus”, reflexiona el Dr. Josep Antoni Ramos Quiroga, cap del Servei de Psiquiatria de Vall d’Hebron: “Aquest estudi pilot ens permetrà mesurar aquests aspectes, ampliar el coneixement científic i definir noves estratègies d’actuació dirigides a millorar la qualitat de vida de pacients amb malalties cròniques i la dels seus familiars”.

Un comitè format per metges i assistents socials dels hospitals col·laboradors, i altres experts de l’àmbit de la salut és l’encarregat de seleccionar les famílies que podran participar en l’experiència de PortAventura Dreams.

Xarxa de col·laboradors

A més dels centres sanitaris participants, el projecte compta amb donants fundadors que contribueixen, com El Corte Inglés, Fundació Barça, Fundació Cruyff, Fundació ”la Caixa”, Fundació LaLiga, Fundació Probitas, LG, Mango i Mediapro. La Fundació LaLiga també participa mitjançant un conveni de col·laboracions per desenvolupar diferents iniciatives que aproparan l’esport i l’oci a joves vulnerables a les instal·lacions del village.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.