Posada al dia en l’abordatge de la insuficiència cardíaca

Vall d’Hebron ha organitzat una nova “Jornada d’Actualització en Insuficiència Cardíaca” per tractar els darrers avenços  en aquesta malaltia.

28/10/2020

La “Jornada d’Actualització en Insuficiència Cardíaca”, organitzada per l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i dirigida a metges de família, cardiòlegs, nefròlegs o internistes, proporciona als professionals una actualització sobre els avenços fonamentals en les diferents àrees, tant a nivell fisiopatològic com clínic. A l’hora de decidir el contingut, el curs se centra en els pacients i el seu entorn, ja que un dels focus és la millora de la qualitat de vida de les persones afectades per la insuficiència cardíaca, la patologia del cor que creix més en incidència i prevalença en el nostre entorn. L’envelliment de la població i la millora dels procediments mèdics són els factors que han fet que diverses formes de cardiopatia (valvular, coronària o hipertensiva) superin fases agudes i  acabin desenvolupant signes i símptomes d´insuficiència cardíaca. És preocupant que després d´un primer episodi d´insuficiència cardíaca la taxa de reingressos i la morbimortalitat en l’evolució són elevats (un 50% de mortalitat al cap de 18 mesos de l’alta).

Tal i com explica la Dra. Ana Méndez, coordinadora de la Unitat d'Insuficiència Cardíaca de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i organitzadora d’aquesta jornada, un dels objectius del curs és promoure l’excel·lència en el diagnòstic i tractament de la insuficiència cardíaca i les seves comorbilitats, “a més d’afavorir que es produeixi un intercanvi i transferència de coneixement entre metges de les diferents especialitats clíniques que treballen de forma conjunta en el maneig dels pacients amb aquesta malaltia”.  Per facilitar aquest intercanvi, la jornada ha constat de quatre taules genèriques on s’han exposat diferent formes d’abordatge del pacient,  “des de el pacient estable, passant pel que pateix insuficiència cardíaca aguda o la síndrome cardiorenal, fins arribar a les comorbilitats en insuficiència cardíaca.  Gràcies a aquest enfocament, podem plantejar tots els escenaris possibles en l’abordatge d’aquests pacients, oferint una amplia perspectiva, al mateix temps que fem una actualització sobre nous tractaments farmacològics, cures pal·liatives, nous dispositius, etc.”,  afegeix la Dra. Ana Méndez.

La Jornada s’ha celebrat en format totalment virtual i ha tingut 125 inscrits, a més a més d’una vintena de participants entre ponents i moderadors.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.