Preestrena del documental sobre autisme “Peixos d’aigua dolça”

Dijous 4 d’octubre, la Sala d’Actes del Pavelló Docent de l’Hospital Vall d’Hebron va acollir la preestrena del documental “Peixos d’aigua dolça”. Aquest documental està impulsat per la Federació Catalana d’Autisme (Feca) i explica el dia a dia de dues persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA o autisme), la Mariona, de 23 anys i en Marc, de 10.

02/10/2018

La Federació Catalana d'Autisme va preestrenar el documental “Peixos d'aigua dolça” a la Sala d’Actes de l’Hospital Vall d’Hebron. El documental explica el dia a dia de dues persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA o autisme), la Mariona, de 23 anys i en Marc, de 10. Es tracta d’una producció de la Federació Catalana d’Autisme que ha tingut el suport de l’Obra Social “La Caixa” i de la Generalitat de Catalunya. El dia 16 d’octubre el programa "Sense Ficció" de TV3 estrenarà el documental.

El Dr. Josep Antoni Ramos-Quiroga, cap del Servei de Psiquiatria, va assenyalar la importància de "treballar amb la Federació Catalana d'Autisme per millorar l'atenció dels pacients" i la Dra. Laura Gisbert, coordinadora del Programa d’Autisme del Servei de Psiquiatria, va moderar el debat posterior a l'emissió del documental. 

El documental, dirigit per Marc Serena i Biel Mauri, ha aconseguit el premi del públic al Primer Festival de Cinema i Discapacitat de Cullera (València) i un esment especial per a la protagonista, Mariona López, en el Festival de Cinema de Girona.
En aquest treball es posa sobre la taula com viuen les famílies un diagnòstic de TEA, les respostes que donen l'escola i la sanitat pública, i la lluita constant contra l'estigma i les etiquetes que avui dia encara arrosseguen les persones amb autisme. “El diagnòstic equival a una lluita sagnant, compartida amb moltes altres famílies. Hem fet aquest documental amb l'objectiu d'explicar què s'amaga darrere d'aquesta etiqueta: grans persones que només cal saber veure”, explica Biel Mauri.

En aquest enllaç pots veure un tràiler del documental.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.