Professionals de Vall d’Hebron viatgen a Guinea Equatorial per impulsar la formació especialitzada sanitària dels professionals del país

En col·laboració amb l’ONG Más que Salud duran a terme projectes de cooperació i implementaran el programa Més que acció social, per visualitzar les violències infantils i masclistes.

01/02/2023

Tres professionals de Vall d’Hebron, la Dra. Mónica Rodríguez, directora de Docència, el Dr. César Ruiz, cap de secció de Neonatologia, i Eunice Blanco, cap de Treball Social, han viatjat a Guinea Equatorial del 31 de gener al 2 de febrer amb l’equip de Más que Salud, una ONG fundada per metges i voluntaris que promou projectes de cooperació en aquest país africà des de l’any 2007. El viatge ha servit per avançar en l’establiment del programa FES (Formació Especialitzada Sanitària), per dotar d’especialistes i implementar el Col·legi de Metges en aquest país. En l’actualitat, a Guinea Equatorial no n’hi ha especialització mèdica un cop acabada la llicenciatura o grau universitari. Els professionals de Vall d’Hebron, amb l’ONG Más que Salud, ajuden a formar als metges guineans en especialitats com pediatria i cirurgia en el marc del programa FES Guinea, que es desenvolupa en col·laboració amb ministeris, institucions i hospitals espanyols i guineans per tal de formar als futurs residents de Guinea Equatorial.

A més, aquest viatge anual ha ajudat a implementar el programa Més que Acció Social, formant i col·laborant per tal de visualitzar i procurar erradicar les violències infantils i masclistes, un programa de salut pública. També dona continuïtat als projectes instaurats per l’ONG des de fa molts anys de formar a professionals d’allà per tal d’oferir tractament de salut auditiva i odontologia a la població de Guinea Equatorial. “Com a professionals sanitaris estem involucrats i compromesos en compartir el nostre coneixement amb els professionals guineans, veure com funciona la sanitat d’un altre país és també una experiència molt enriquidora tant en l’àmbit personal com professional”, exposa Eunice Blanco, membre de la Junta Directiva de Más que Salud, a més de cap de Treball Social de Vall d’Hebron. El president de Más que Salud, el Dr. Robert Memba, també posa en relleu la gran satisfacció que posa comptar amb el suport de molts hospitals de l’Estat, i en particular de Vall d’Hebron, pel VII Congrés i III Simposium de Pediatria i Neonatologia que es porta a terme del 31 de gener fins al 2 de febrer, coincidint amb el desplaçament dels professionals de Vall d’Hebron.

Els professionals de Vall d’Hebron, amb l’ONG Más que Salud, ajuden a formar als metges guineans en especialitats com pediatria i cirurgia.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.