Quatre testimonis pel Dia Internacional de les Dones i Nenes en la Ciència

Quatre científiques de Vall d'Hebron han donat el seu testimoni en vídeo.

11/02/2020

Avui, 11 de febrer, és el Dia Internacional de les Dones i Nenes en la Ciència. Per celebrar-lo, quatre científiques de Vall d'Hebron han donat el seu testimoni en els següents quatre vídeos:

  • La Dra. Patricia Pozo és cap de la Unitat de Cefalea, cap del Grup de Recerca en Cefalea i Dolor Neurològic del VHIR i responsable del Migraine Adaptive Brain Center, i dona un missatge de motivació i inspiració per a totes les dones que es volen dedicar a la carrera científica.
  • La Dra. Cristina Saura és cap de la Unitat de Mama del Servei d'Oncologia i investigadora principal del Grup de Recerca en Càncer de Mama del VHIO. Vol compartir la seva experiència i donar ànims a totes les dones que volen dedicar-se a la ciència.
  • La Dra. Marta Ribasés, investigadora principal del Grup de Recerca en Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del VHIR, comparteix amb nosaltres les seves inquietuds i el seu somni pel futur de les dones en el món de la ciència i la recerca.
  • Estefanía Anguita és investigadora predoctoral del Grup de Recerca Biomèdica en Tumors de l'Aparell Digestiu del VHIR i ens explica la realitat al laboratori i quin consell donaria a totes les dones que es volen dedicar a la carrera científica.

L’any 2019 el 72% dels professionals de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron eren dones.

 

La igualtat de gènere en la recerca i al Vall d'Hebron Institut de Recerca

Durant l’any 2019, el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) està treballant per generar un programa denominat Women in Science, específicament dirigit a vetllar per les qüestions de gènere en la recerca del VHIR i potenciar el lideratge femení. A finals de 2019, a més, el VHIR es comprometia juntament amb altres 18 centres i instituts de recerca a lluitar contra la discriminació envers les dones en aquest camp signant la Carta de compromís per a la igualtat de gènere. Entre els compromisos adoptats, destaquen fer front a la desigualtat salarial, eliminar els obstacles que impedeixen a les dones avançar en la seva carrera científica i impulsar canvis en la cultura organitzativa i en l’estructura professional per eliminar barreres sistèmiques, estereotips i desigualtats així com promoure la conciliació familiar.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.