Un nou curs per orientar els residents de cara al seu futur professional

Professionals de Vall d’Hebron han explicat la seva experiència laboral com a model per als residents que finalitzen la formació.

21/02/2020

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron és un dels principals centres formadors de l’Estat, el segon en nombre de places acreditades (163) i un dels primers en capacitat d’atracció, mesurada tant pel nombre de places que any rere any es cobreixen entre les 100 primeres de cada promoció com per la procedència dels nostres residents (provinents de quasi totes les comunitats autònomes i de 33 països diferents).

Després de quatre o cinc anys de formació a l’Hospital, els residents han d’escollir quin volen que sigui el seu futur professional a curt, mitjà i llarg termini. Per tal d’orientar-los i mostrar-los totes les oportunitats laborals que se’ls presenta, la Direcció de Docència ha organitzat per primera vegada el Curs d’Orientació Postresidència, una trobada de quatre hores oberta i participativa en què professionals de Vall d’Hebron han explicat la seva experiència laboral com a model per als residents que finalitzen la formació, que han tingut l’ocasió de resoldre tots els dubtes que tenien sobre el futur laboral.

Tal i com explica el Dr. Marcos Pérez, tutor de residents del Servei de Medicina Intensiva, adjunt clínic associat a Docència i un dels organitzadors del curs, “els residents estan molt ocupats de formar-se bé durant els anys que dura la residència, però l’últim any apareixen inquietuds sobre el seu futur professional. Nosaltres els volem mostrar totes les possibilitats que se’ls presenten i facilitar al màxim la resolució dels seus dubtes.”

El curs s’ha estructurat en dues taules i un taller. La primera taula ha servit per mostrar les sortides professionals més habituals: exercir al sistema sanitari públic, privat o per compte propi; exercir a l’estranger o desenvolupar un perfil investigador. La segona taula ha girat al voltant d’altres perfils professionals menys habituals, com són la cooperació internacional, la gestió sanitària i els laboratoris i la indústria. Pel que fa al taller, ha permès als residents adquirir coneixements sobre la preparació del CV i l’entrevista de treball en funció del perfil laboral al qual es vol optar.

“Els residents són els professionals del futur, i per això, com a centre formador, tenim una gran responsabilitat”, afirma el Dr. Marcos Pérez. “A més, els residents de Vall d’Hebron tenen un gran prestigi perquè s’han format en un centre d’excel·lència, i nosaltres tenim l’oportunitat de retenir tot aquest talent obrint-los les portes a desenvolupar la seva carrera professional al nostre hospital”, conclou.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.