Un nou model pioner a la Unitat d'Atenció al Viatger Internacional al qual s'incorpora la infermera de rol avançat en previatge, premiat al Congrés de la SEMTSI

El projecte ha permès incorporar a la Unitat dues infermeres de rol avançat amb formació de Màster en salut internacional, experiència i coneixements en atenció al previatge.

18/03/2022

Un nou model pioner d'atenció al viatger internacional al qual s'incorpora la infermera de rol avançat en previatge ha sigut guardonat amb el segon premi al Congrés de la Societat Espanyola de Medicina Tropical i Salut Internacional (SEMTSI). Es tracta d'un projecte pilot finançat pel programa innobics-PADEICS de l'institut Català de la Salut a la Unitat d’Atenció al Viatger Internacional, que es troba al Centre de Salut Internacional i Malalties Transmissibles Drassanes-Vall d’Hebron, i que es pioner a l'estat espanyol. Aquest projecte es va impulsar el 2019 en el context de tendència creixent del nombre de viatges internacionals, ja que això impactava directament en l'augment de la demanda del servei, fins a l'arribada de la pandèmia de COVID-19. A tall d’exemple, el Centre de Salut Internacional i Malalties Transmissibles Drassanes-Vall d'Hebron va atendre el 2018 fins a 9.950 viatgers.

El projecte ha permès incorporar a la Unitat dues infermeres de rol avançat amb formació de Màster en salut internacional, experiència i coneixements en atenció al previatge. A l'inici del projecte, mitjançant una formació específica al llarg de dues setmanes i actuant dins del marc d’un protocol clínic validat per l’Institut Català de la Salut, aquestes professionals van portar a terme de manera autònoma l’assessorament, indicació i administració de les vacunes a uns perfils determinats de viatgers internacionals.

Amb aquest projecte pilot es van fer un total 1.295 visites, en les quals no es van trobar discrepàncies entre l'actuació de la infermera i el protocol clínic. Un 3% es van derivar a l'equip mèdic per necessitats especials de l'usuari. Aquests resultats mostren un model competent i autònom que pot servir de referència per a altres centres d'atenció al viatger.

El Centre de Salut Internacional i Malalties Transmissibles Drassanes-Vall d'Hebron va atendre el 2018 fins a 9.950 viatgers.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.